O tragedie a lovit insula indoneziană Sulawesi, unde o ploaie torențială a declanșat o alunecare de teren care a provocat moartea a cel puțin 12 persoane, iar alte 18 sunt date dispărute. Incidentul a avut loc la o mină de aur ilegală, duminică dimineață, în districtul Suwawa din provincia Gorontalo. Oamenii se confruntă cu episoade apocaliptice

Alunecarea de teren a afectat atât minerii, cât și rezidenții din apropierea minei ilegale, potrivit autorităților locale, informează Reuters, prin intermediul Agerpres.Heriyanto, șeful agenției locale pentru situații de urgență (Basarnas), a confirmat că cinci supraviețuitori au fost evacuați. Luni, o echipă de salvatori a pornit în căutarea celor 18 persoane dispărute.

„Am mobilizat 164 de persoane, inclusiv membri ai echipei naționale de salvare, poliție și armată, pentru a căuta persoanele dispărute”, a declarat Heriyanto. Echipele de salvare trebuie să parcurgă aproximativ 20 de kilometri pe jos pentru a ajunge la locul dezastrului, accesul fiind îngreunat de noroiul dens și ploile continue din regiune. “Vom încerca să folosim un excavator când condițiile o vor permite”, a adăugat acesta.

Impactul alunecării de teren

Imaginile publicate de agenție arată locuințe distruse de alunecarea de teren. Agenția indoneziană pentru gestionarea dezastrelor (BNPB) a raportat că alunecarea a avariat mai multe case și un pod.

BNPB a avertizat locuitorii că sunt așteptate noi precipitații în unele zone din provincia Gorontalo luni și marți, îndemnându-i să rămână vigilenți în eventualitatea unui alt dezastru.

Alunecările de teren nu sunt o raritate în regiune. În aprilie, o alunecare de teren din Sulawesi de Sud a dus la moartea a cel puțin 18 persoane, în urma ploilor puternice. De asemenea, în luna mai, peste 50 de persoane și-au pierdut viața din cauza viiturilor și alunecărilor de teren în provincia indoneziană Sumatra de Vest.

Rescue official said a landslide at an unauthorized gold mine on Indonesia”s 🇮🇩 Sulawesi island kills at least 12https://t.co/Ug63dUhVzYhttps://t.co/d8CQ23h2mm pic.twitter.com/gdEN20y9nz

— Saad Abedine (@SaadAbedine) July 8, 2024 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here