Camerele de Comerț aniversează în acest an 160 de la înființare. Evenimentul va avea loc pe data de 30 septembrie la Ateneul Român, iar în cadrul galei reprezentanți ai corpului diplomatic, înalți demnitari de stat, președinți ai Camerelor de Comerț Județene dar și reprezentanți ai mediului de afaceri vor sărbători mai bine de un secol și jumătate de istorie și profesionalism în peisajul economic al țării noastre. Camerele de comerț sunt principalul liant între mediul de business și statul român, iar în ultimii ani au fost semnate mai multe acorduri cu partenerii străini pentru dezvoltarea economică.  

Camerele de Comerț și Industrie din România au fost înființate în anul 1864 prin decretul semnat de Alexandru Ioan Cuza la propunerea lui C.A. Rosetti, Ministrul Agriculturii de la acea vreme. De atunci, instituțiile au continuat să își pună amprenta asupra dezvoltării economiei românești. La aniversarea a 160 de ani de la înființare are loc și o gală la Ateneul Român.”Va fi un eveniment de gala, de înaltă ținută cu concert de muzica simfonica, cu un cocktail, cu mediul diplomatic din București pentru ca de aceea v-am spus. Camera de Comerț a României are o continuitate, adică nu si-a întrerupt activitatea timp de 160 de ani . (…) Am preluat mandatul într-o situație foarte grea financiara a camerei de comerț. Camera de Comerț venea după 6 ani consecutivi chiar 7 de deficit al bilanțului contabil, deci pierderi an de an. Pot să vă spun că încă din primul an am adus camera pe profit, lucru care s-a perpetuat pe toți anii de mandat . (…) Am refăcut, zic eu, imaginea camerei in mare parte, am reluat toate relațiile externe oarecum pierdute din perioada de dinaintea mea”, a afirmat președintele Camerei de Comerț și Industrii a României.Iar în ultimii ani, Camera de Comerț a găzduit mai multe forumuri internaționale de business, a încheiat acorduri cu alte state pentru a dezvolta economia.

“Am ajuns pe la aproape 108 miliarde de euro investiții directe în România. Este un trend – dar vedeți – în mijlocul acestor modificări de cod fiscal lumea devine puțin circumspectă sau intră in stand by. Noi ar trebui să devenim predictibili fiscali”, a precizat Daraban.  Reprezentanții Camerei de Comerț fac eforturi și pentru a reduce deficitul balanței comerciale în ceea ce privește importurile și exporturile. 

Urmărește interviul integral acordat de către președintele Camerei de Comerț și Industrii pentru Realitatea Plus.

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here