Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi. Printre toate pregătirile de sezon, mai trebuie să fiți atent și la mâncare, desigur. Și ce anume se mănâncă cel mai des de Paște? Ouă, bineînțeles. Dacă vă doriți să vă impresionați familia în acest an, aflați că acest articol vă este dedicat.
Fie că sunteți expert în vopsit, fie că este prima oară când o faceți, în rândurile ce urmează vrem să vă ajutăm să obțineți cele mai frumoase ouă încondeiate. Vă vom enumera câteva metode atipice de vopsit astfel încât dumneavoastră și cei dragi să puteți admira modele fabuloase la masa de Paște. Fără să mai stăm prea mult pe gânduri, să începem!
Atunci când începeți vopsitul, este important să alegeți o vopsea de oua adecvată. De la ingredientele din care este compusă până la culoarea sa, aveți o mulțime de criterii la care trebuie să fiți atent. Însă, acum noi ne dorim să ne concentrăm strict pe culori. După cum bine știți, printre cele mai populare culori se numără următoarele: roșu, galben, verde și albastru. Dacă vă doriți să aveți parte de sărbători în stil clasic, pline de eleganță și calmitate, atunci optați pentru una dintre aceste nuanțe fără să vă gândiți de două ori. Însă, dacă vreți să treceți la următorul nivel și să vă uimiți familia cu adevărat, iată că puteți opta și pentru alte tipuri de culori. De curând, pe piața culinară au apărut și alte nuanțe de vopsea, perfecte pentru colorarea mai modernă și trendy. Iată din ce nuanțe noi puteți alege: portocaliu, roz fuchsia, mov, nuanțele metalice sau nuanțele pale. Tot ce trebuie să rețineți despre acestea este că vă vor oferi o culoare mai aparte, în timp ce procesul de vopsit va rămâne neschimbat și la fel de simplu. Acum că v-ați ales nuanța preferată, ne-a rămas să vă enumerăm și metodele de vopsit promise. Despre acestea în continuare.
Când vine vorba de vopsit ouă de Paște, există patru metode moderne pe care le puteți încerca: cu frunze în ciorap, care este și cea mai populară metodă, cu dantelă, în două culori, sau cu imagini tematice imprimate. În funcție de preferințe, alegeți metoda favorită după ce aflați cum se face.
– Vopsitul cu frunze: tot ce trebuie să faceți este să alegeți câteva frunze uniforme (pot fi de la plante sau chiar și de pătrunjel), să puneți oul vopsit într-o șosetă fină de ciorap cu frunza pe mijloc și să legați ciorapul strâns pe acesta. Lăsați apoi la fiert și, după ce se răcește, scoateți ciorapul și frunza ca să rămâneți cu un model interesant.
– Vopsitul cu dantelă: dacă aveți o față de masă, o batistă sau orice fel de textil cu dantelă pe care nu-l mai folosiți, tăiați fâșia cu model de pe acesta și folosiți-o la încondeiat. Doar strângeți bine fâșia de dantelă peste ou și vopsiți-l. La final, va arăta de parcă a fost pictat manual.
– Metoda în două culori: dacă vă doriți un model trendy, puteți opta și pentru vopsitul în două culori. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți două nuanțe complementare, cum ar fi rozul și albastrul pal de exemplu și să vopsiți vârful cu una și spatele cu alta. Deși atipică, această metodă este foarte simplă și vă oferă un model tare jucăuș.
– Metoda cu imagini tematice imprimate: pe piața din domeniu există și unele kituri de vopsit cu imagini tematice. Pe lângă cele cu iepurași, fluturași sau floricele, puteți opta și pentru cele religioase, în ton cu sărbătorile Pascale. Decizia stă la latitudinea dumneavoastră. Tot ce trebuie să faceți este să urmați instrucțiunile din kit, să puneți folia cu imaginea peste ou și să o lăsați să se imprime. La final, veți obține un coș haios, de poveste.
Acum că ați aflat din ce metode de vopsit puteți alege, care vi se pare potrivită pentru a vă impresiona familia? Indiferent de alegerea făcută, nu uitați nici de acest pont: după vopsit, vă recomandăm să ștergeți ouăle cu un șervețel îmbibat în puțin ulei pentru un plus de strălucire. Așa, cu siguranță veți atrage atenția tuturor.
Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că sfaturile oferite v-au inspirat și că acum sunteți pregătit de vopsit pe deplin. Pentru și mai multe idei, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim sărbători frumoase!