Majoritatea câinilor iubesc iarna și le place să se zbenguie în zăpadă. Bucuria lor este de-a dreptul contagioasă și îți poate însenina și ție ziua, însă nu trebuie să pierzi din vedere un lucru extrem de important, mai ales atunci când vorbim despre animalele de companie ținute în casă. Acestea trebuie să fie protejate împotriva frigului. Iată câteva sfaturi extrem de utile pentru a-ți ține blănosul departe de probleme de sănătatecare ar putea să apară odată cu sezonul rece. Dacă vei ține cont de ele, și tu și el vă veți bucura de iarnă la cote maxime.  Sfaturi utile pentru a-ți proteja câinele în timpul iernii

1. Temperatura!Unele rase de câini sunt binecuvântate cu o blană groasă, care le ține de cald în mod natural, chiar și când temperaturile de-afară sunt foarte scăzute, dar nu toți au parte de o astfel de blană, drept pentru care o hăinuță peste nu le-ar strica deloc atunci când îi scoatem la plimbare. 

IMPORTANT! Amintiți-vă însă că hainele nu vor împiedica degerăturile din zone precum urechile, picioarele sau coada, așa că – chiar și cu o haină confortabilă – nu ține câinele cu blană scurtă afară prea mult timp la temperaturi de îngheț.

2. Ieși afară când strălucește soarele

Dacă și câinele tău este sensibil la frig, schimbă-i programul. Mai exact, încearcă să-l plimbi dimineața nu foarte devreme și după-amiaza, când temperaturile sunt puțin mai calde și evită plimbările la primele ore ale dimineții și seara târziu.

Profitați de zilele însorite de iarnă. Soarele îți oferă vitamine atât ție, cât și animalului tău de companie. Jucați-vă cu jucării adecvate pentru câini, astfel veți crea o legătură și mai puternică cu ei, dar vă veți bucura și de mișcare împreună. 

3. Limitează timpul în aer liber iarna

Chiar dacă animalul tău de companie adoră în mod normalsă petreacă timpul în aer liber, iarna chiar și cel mai rezistent cățel poate răci. O regulă general valabilă este să ieși cu el pentru plimări scurte, iar dacă se află singur în curte, verifică-l des pentru a te asigura că nu dă semne de frig.

4. HidratareVremea uscată și rece poate afecta pielea câinelui. Ajută la prevenirea pielii uscate și descuamate, adăugând un supliment pentru piele în hrana de zi cu zi pe care i-o dai iarna. Spre exemplu, uleiul de cocos este un bun hidratant natural care te poate ajuta să păstrezi sănătatea pielii. Dacă observi labele, urechile sau coada animalului de companie uscate sau crăpate, poți aplica, de asemenea, local ulei de nucă de cocos sau, cel mai bine, poți întreba medicul veterinar ce este de făcut în astfel de cazuri.

5. Nu-i da să mănânce foarte mult!Deși câinii pot avea nevoie de un strat suplimentar pentru a le ține de cald în timpul iernii, asigură-te că aceștia nu vor acumula totuși kilograme în plus. Temperaturile reci pot provoca chiar și un comportament leneș și nevoia de a consuma mai puține calorii. Fii atent la nivelul de activitate al câinelui și reglează-i caloriile în consecință.

 

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here