Păduchii, alături de purici și ploșnițe, fac parte din categoria paraziților perfizi care ne pot face viața un coșmar. Situația este cu atât mai dificilă cu cât o serie de mituri extrem de vehiculate ne pun în situația de a nu fi pe deplin pregătiți nici în ceea ce privește prevenția, nici combaterea. 

Igiena precară poate duce la apariția păduchilor – FALSSunt multi oameni care încă cred ca persoanele considerate murdare, sunt mult mai predispuse la apariția păduchilor. Acest lucru este total fals, deoarece aceștia sunt atrași doar de sânge, scrie farapduchi.ro. În ciuda acestor cunostinte, exista multe stigmatizari In multe tari dezvoltate, ceea ce duce la scoaterea copiilor din scoli, evitarea acestora de catre prieteni si lipsa de la diversele evenimente socialePe de altă parte, dacă avem deja păduchi, igiena personală si curățenia din casa ne ajută să scăpăm mai repede de ei.

Animalele de companie pot facilita răspândirea păduchilor – FALSCâinii, pisicile si alte animale care trăiesc in casa sau in apropierea acesteia nu pot transmite păduchii. Ei se pot transmite doar de la o persoana la alta, prin contactul direct cu parul, sau alte articole vestimentare personale împrumutate, si obiecte sau materiale in care se pot regăsi păduchii.Păduchii din par pot transmite boli – FALSDeși se cunosc cazuri in care păduchii pot provoca mâncărimi sau iritații, nu s-a observat niciodată transmiterea unor boli de către aceștia. Nu reprezinta o mare problema pentru sănătatea noastră, si mai degrabă o situație cat se poate de neplăcută si mai ales stânjenitoare.Păduchii pot sa sară de pe o persoana pe alta – FALSNu este adevărat faptul ca păduchii pot sa sară sau sa zboare de pe o persoana pe alta, deoarece nu pot face acest lucru, iar ei pot doar sa se târască. In aceste condiții se pot transmite de la o persoana la alta, doar prin contactul parului, sau prin împrumutarea unor obiecte personale, de la persoana infestata. Ei se pot regăsi in perii de par, eșarfe sau șepci, purtate de o persoana infestata.Dacă ai omorât păduchii, ai scăpat de problemă – FALSNu este nici pe departe adevărat faptul că după ce ai omorât păduchii ai scapăt pe deplin de problemă. Mult mai perfide sunt ouăle, lindinii, pentru că sunt mai dificil de identificat și dacă rămân în păr, după o săptămână dau naștere unei noi generații. De aceea este indicat un tratament împotriva acestora și o curățare zi de zi a părului, timp ce cel puțin o săptămână.Cea mai bună metoda prin care poți scăpa de păduchi este sa te razi in cap – PARȚIAL FALSRadere părului garantează îndepărtarea insectelor și a ouălor, însă dacă nu igienizăm toată casa riscăm să ne trezim din nou cu paraziți în păr.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here