Oricând de gustos și sănătos este peștele prăjit, una dintre marile probleme din cauza cărei mulți renunță la acest fel de mâncare este mirosul. Așadar, cum prăjim pește fără să stricăm atmosfera din casă pentru câteva ore bune, mai ales când vorbim de hamsie. 

Primul truc, evident de altfel, este să deschizi fereastra si/sau ușa, dacă vremea de afară permite. Curentul de aer îndepărtează aburii mai rapid decât o poate face o hotă obișnuită.

Apoi pune hârtie de copt în tigaia în care urmează să prăjești peștele. Adaugă ulei și lasă totul să se încingă. Adaugă apoi pestele si acoperă cu o alta hârtie de copt pe care o perforezi cu o scobitoare. Hârtia de copt trebuie strânsă bine pe marginile tigăii în care se prăjește preparatul.

Se va găti pe ambele părți timp de 5-6 minute.

O alta metoda care previne răspândirea mirosului specific este sa pui în tigaie, pe lângă pește, rondele de cartofi cruzi. Dacă este cazul și este un volum mare, poți schima rondelele la fiecare nouă tură de pește ce urmează a fi prăjit.Oarecum asemănător, puteți pune în uleiul încă rece câteva feliuțe de măr sau stoarceți o jumătate de lămâie. Astfel se atenuează mirosul urât de prăjeală.

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here