Vine primăvara și odată cu ea dorința de a reveni la bunele obiceiuri. Sport, alimentație sănătoasă, este timpul să oprești abaterile pentru a te simți bine în pielea ta.
Cine nu și-a studiat aspectul în oglindă la sfârșitul iernii? După lipsa de activitate sportivă impusă de hibernare și mesele grase încurajate de frig, rezultatele nu sunt grozave. Și din motive întemeiate, închiderea blugilor devine complicată.
A nu consuma o dietă sănătoasă sau echilibrată pentru o perioadă lungă de timp poate avea efecte negative asupra organismului și stării de spirit. Creștere în greutate, proastă dispoziție, oboseală, lipsă de energie, stres și depresie… O dietă alcătuită din zahăr și alimente pre-gătite este dăunătoare sănătății pe termen lung, motiv pentru care este important să ai grijă de tine prin farfuria ta și cu superalimente.
Acumulate în organism, alimentele procesate au un impact asupra sănătății. De asemenea, mediul înconjurător se dovedește a fi dăunător organismului nostru. Între apă poluată, atmosferă, anumite metale sau țigări, e greu să te menții în formă. Pentru a detoxifica organismul și a pierde kilogramele nedorite, este obligatorie schimbarea obiceiurilor și a dietei, scrie Tabu.ro.
A rămâne în formă nu înseamnă a renunța la mese. Contrar credinței populare, consumul doar de frunze de salată este contraproductiv când vine vorba de pierderea în greutate. O varietate este adesea uitată deși este un aliat pentru sănătate și menținerea în formă. Un indiciu, conține mai multă vitamina C decât portocala.
Superalimentul ideal pentru detoxifierea organismului
Superalimentele sunt numeroase și au multe beneficii. Printre acestea, năsturelul. Aparent asemănător cu spanacul, acest aliment are un nivel mai ridicat de vitamina C decât portocalele. 51,5 mg față de 47,5, cine și-ar fi imaginat? Aceasta nu este, evident, singura vitamina pe care o conține: conține de asemenea vitamina K, vitamina B, vitamina B6 dar și fier, calciu și magneziu.
Nutrienții acestei crucifere mai au și ale beneficii pe lângă întărirea sistemului imunitar. Nu doar că facilitează digestia datorita fibrei prezente în năsturel, dar ajută și la detoxifierea organismului. Prezența magneziului este ideală pentru o bună sănătate a oaselor. Datorită conținutului scăzut de calorii, acest aliment simplifică pierderea în greutate. De asemenea, ar acționa asupra bunei dispoziții datorită vitaminei B și B6. În cele din urmă, antioxidanții săi ajută la combaterea radicalilor liberi responsabili de stres și anumite boli cronice.
Ce reprezintă și când se sărbătorește Paștele Cailor