Postul Paștelui 2024. Chifteluțele mănăstirești sunt preparate foarte des de măicuțe și călugări. 

Prepararea chifteluțelor mănăstirești durează doar 20 de minute.

Ingrediente chifteluțe mănăstirești:

500 g fasole boabe2-3 feli de pâine150 g orez150 ml ulei2 cepe5-6 căței de usturoi1 morcov1 păstârnac2 frunze de dafinmărarpătrunjel50 g făinăsarecimbru

Puțină lume știe că zacusca NU este de post! Poate fi consumată doar în anumite zile din Postul PașteluiMod de preparare chifteluțe mănăstirești:

La început, se pun boabele de fasole la fiert. Se fierb după metoda obișnuită (puteți să le lăsați înainte cu o noapte în apă).

După ce se schimbă prima apă, se adaugă morcovul, păstârnacul și ceapa.

Se pun frunzele de dafin, condimentăm cu sare, piper și totul se amestecă bine.

După ce legumele au fiert, se scot din oală și le pun într-un bol.

Se adaugă apoi feliile de pâine, usturoiul pisat, cimbrul, mărarul și pătrunjelul tăiat mărunt.

Toate ingredientele se amestecă bine, apoi se dă întreaga compoziție prin mașina de tocat.

Cu mâinile se formează chiftele, se dau prin făină și se prăjesc într-o tigaie încinsă cu ulei.

Le serviți călduțe sau mai reci, sunt la fel de gustoase.

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here