Chiar dacă sunt extrem de apreciate în perioadele de post, cum este și aceasta, consumul vinetelor este interzis dacă suferi de anumite boli.  

Iata cateva lucruri mai putin stiute despre vinete:

– regleaza nivelul de colesterol, blocand formarea radicalilor liberi:

– bolnavii de artrita, guta sau osteoporoza trebuie sa evite consumul de vinete, sub orice forma, deoarece simptomele se pot agrava. Alcoloizii din vinete au potential alergen si chiar pot provoca intoxicatii.,La fel si in cazul consumului de rosii, cartofii sau ardei;

– vinetele contin nicotina! Acel gust usor amarui al semintelor de vanata se datoreaza continutului de nicotina. Un nivel scazut, dar deloc surprinzator, daca ne gandim ca vanata face partea din familia Solanaceae, fiind inrudita cu planta de tutun.

– coaja vinetelor era folosita in vechea societate chineza pentru a se obtine o vopsea ce era folosita de femeile de rang inalt pentru colorarea dintilor in cenusiu.

–  vreme de sute de ani, oamenii nu au consumat vinete pentru ca aveau convingerea ca aceasta provoaca nebunie, lepra si cancer.

– abia incepand cu secolul al XVIII-lea , vinetele au intrat in alimentatia oamenilor.

– o vanata contine circa 92% apa. Astfel, la gatit aceasta va lasa multa zeama in vas.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here