Este dezlegare la pește în postul Paștelui. Iată o rețetă delicioasă și sofisticată. 

Ingrediente: 

1 somon întreg, nu prea mare3 fire de praz2-3 linguri ulei de măsline1 pahar de vin alb4 căței de usturoi, tocat mărunt5 crenguțe de cimbru, proaspete, de preferat1 pahar de apă1 grepfruit, de mărime medie, tăiat în felii de 1 cm grosimesarepiperMod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Curata prazul si taie-l pe lung, apoi taie felii de aprozimativ 1,5 cm, astfel incat sa obtii mici semiluni. Asigura-te ca pestele este bine spalat si curatat de solzi. Asezoneaza-l cu sare si piper dupa gust.

Intr-un bol mic adauga usturoiul si prazul si amesteca-le bine. Umple somonul cu acest amestec. Adauga apoi feliile de grepfruit si crengutele de cimbru. Daca somonul nu este suficient de mare incat sa incapa o felie intreaga de grepfruit adauga jumatati de felii. Leaga apoi pestele, pentru a nu iesi umplutura si cresteaza-l din loc in loc cu ajutorul unui cutit.

Daca iti ramane umplutura adaug-o in tava, pe langa somon. Adauga si feliile de grepfruit si toarna apa si vinul alb in tava. Stropeste pestele cu putin ulei de masline. Coace-l la cuptorul incins timp de 50-60 de minute, sau pana cand este bine patruns.

Serveste somonul cu grapefruit la cuptor alaturi de o garnitura de cartofi nature sau legume la abur.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here