Se apropie sărbătorile pascale, iar românii se gândesc la mesele bogate în familie de pe care nu vor lipsi carnea de miel sau berbecuț. Deși mai este o lună până la Paște, producătorii de afumături tradiționale primesc deja comenzi.  

Cele mai multe comenzi vin din partea românilor aflați în diaspora, unde oamenii, deși plecați din țară, vor să se bucure în continuare de preparatele tradiționale. Printre cele mai populare este un sortiment abia lansat de o carmangerie din țara noastră. Este vorba despre berbecuț întreg, copt în afumătoare.

“Asta e o oaie de un an de zile, dar sunt oi speciale, de aia sunt așa de mari. Ea este făcută 70-80% coaptă, dar o încălzim un pic la grill”, spune un producator.

Cel mai scump Paște. Prețul cărnii de MIEL a explodat! Ministrul Agriculturii: „Nu pot influența piața”

O pastramă de oaie întreagă ajunge să coste chiar și o mie de lei. Este unul dintre primele produse afumate cerute de românii din diaspora pentru mesele de paște. Pe lângă zecile de kilograme din acest preparat, producătorii mai livrează babic, pastă de mici, șunculiță coaptă și mai multe sortimente de cârnați afumați.

“Da, este un produs foarte căutat. E bucata de piept coaptă, dată cu condimente”, a aratat acesta. 

Mai multe carmangerii le trimit românilor din diaspora pachete cu afumături prin firme de curierat. Acestea ajung în câteva zile de la efectuarea comenzii. 

Citește și Topul celor mai sănătoase tipuri de carne, întocmit de specialiștii germani. Porcul, preferatul românilor, nici măcar nu se află pe podium

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here