Inima ta bate de aproximativ 100.000 de ori pe zi. Anumiți factori cum ar fi fumatul, consumul de prea mult alcool sau cofeină, lipsa somnului și sedentarismul obligă inima să bată puțin mai tare. Iar alimentele nesănătoase pot crește tensiunea arterială, multe dintre aceste alimente nesănătoase fiind bogate în sodiu.
Sodiul crește tensiunea arterială reținând mai mult lichid în organism, ceea ce face ca un volum mai mare de sânge să circule prin artere și vene.
Potasiul funcționează împreună cu sodiul pentru a menține nivelul lichidelor în echilibru și ajută la reducerea tensiunii arteriale. Majoritatea oamenilor nu primesc din alimente cantitatea recomandată de potasiu pe zi. Femeile au nevoie de 2.600 de miligrame pe zi, bărbații au nevoie de 3.400. O sursă bună de potasiu pentru a scădea tensiunea arterială? Bananele!
Potasiul din banane scade tensiunea arterială
În timp ce persoanele cu dietă cu conținut scăzut de carbohidrați și keto ar putea evita bananele, deoarece are 113 de calorii și 26 de grame de carbohidrați, e bine să știi că o banană oferă 375 de miligrame de potasiu, scrie click.ro. Aceasta este mai mult de 10% din cantitatea recomandată de potasiu pentru bărbați și aproape 15% din cea recomandată pentru femei.
Prea mult potasiu în sânge poate duce la complicații de sănătate, inclusiv aritmie, palpitații ale inimii, slăbiciune musculară, modificări ale dispoziției, stomac deranjat, vărsături, diaree și amorțeală sau furnicături la nivelul extremităților.
Dieta cu banane – te ajută să slăbeşti fără să-ţi fie foame! Cum este posibil
În loc să te bazezi pe suplimente de potasiu pentru a scădea tensiunea arterială, poți obține mult potasiu prin alimente precum banane, dovleac ghindă, nuci, linte și iaurt.
De asemenea, trebuie să știi că, dacă consumi mai mult sodiu decât potasiu, vei avea un risc mai mare de boli cardiovasculare. National Institutes of Health sugerează un raport de 2 la 1 dintre potasiu și sodiu pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare.