Suntem încă în Postul Paștelui și probabil că ai epuizat deja toate rețetele fără carne și lactate. Nu trebuie să te mai abții, ci să dai fuga în cel mai apropiat magazin pentru a-ți procura câteva ingrediente. 

Suntem încă în Postul Paștelui și probabil că ai epuizat deja toate rețetele fără carne și lactate. Dar nu-ți face griji, noi ne-am gândit la un produs pe care cu siguranță nu știai că îl poți prepara și într-un mod sănătos. Este vorba despre shaorma. Nu crezi că are gust fără carne și sosuri? Ei bine, te provocăm să încerci rețeta aceasta. Garantat nu vei regreta!

Shaorma de post făcută în casă

Ai poftă de o shaorma, dar ții post? Ei bine, avem o veste bună pentru tine. Nu trebuie să te mai abții, ci să dai fuga în cel mai apropiat magazin pentru a-ți procura câteva ingrediente.

 

Noi te vom ajuta să prepari cea mai bună shaorma de post. Da, ai auzit bine! Aceasta este foarte gustoasă și aproape că nici nu vei observa că nu conține carne. Se prepară rapid și este extrem de sănătoasă.

Ingredientepatru lipii mari200 de g de șnițele de soiadouă linguri de ulei de măslineboiasarepiperun castravetedouă roșiio ceapă roșieo lămâieun iaurt de soiadoi căței de usturoidoi cartofi mariulei de floarea soarelui Mod de preparare

Mai întâi de toate, se pregătesc șnițelele din soia, după care acestea se taie în fâșii lungi. Mai departe, se ia o tigaie și se toarnă ulei de floarea soarelui, apoi se pune pe foc.

 

Între timp, se taie cartofii pai, se pun în tigaie și se prăjesc. Când sunt gata, se pune sare și se lasă deoparte. Acum, se ia un bol, se pun iaurtul de soia, usturoiul zdrobit, zeama de lămâie, boiaua și se amestecă totul foarte bine cu puțină sare.

 

Într-un alt bol se pun castravetele tocat mărunt, roșiile tăiate felii, uleiul de măsline, sarea și piperul. Se amestecă foarte bine și se lasă deoparte. Se ia fiecare lipie și se adaugă sos de iaurt.

 

Ulterior, se pune câte o lingură mare de salată, se adaugă fâșii de șnițele de soia și cartofi prăjiți, apoi se rulează bine lipia. În final, se strânge cu o folie de aluminiu în partea inferioară. Se servește cu ketchup.

SURSA

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here