Printre deserturile populare care se găseau în cofetăriile de altă dată se numărau și mult adoratele fursecuri limbi de pisică. Erau simple, gustoase și foarte fragede. 

Le poți prepara foarte rapid și atunci când vin prietenii în vizită sau se strânge familia la povești. Le mai poți prepara și pentru un platou cu fursecuri, cu ocazia diferitelor evenimente speciale sau chiar de Sărbători.

Descoperă mai jos rețeta detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Un hotel emblematic al Bucureștiului a fost vândut și își va schimba denumireaFursecuri limbi de pisică – Ingrediente3 albușuri de ouă mari200 gr zahăr pudră200 gr smântână pentru frișcă cu peste 30% grăsime200 gr făină 000un praf de sare1 păstaie de vanilie sau o linguriță cu extract.Rețeta fursecurilor limbi de pisică – Mod de preparare

Mai întâi, vei pregăti toate ingredientele necesare aluatului pentru fursecuri. Albușurile de ouă au nevoie de un timp de relaxare la temperatura camerei, pentru a se bate bine. Nu uita că smântâna pentru frișcă are nevoie de un timp de răcire, dacă nu o ai deja în frigider.

Trece făina prin sită într-un bol de frământare și amestec-o cu zahărul pudră. Oprește 3 linguri din zahărul pudră pentru bezeaua de albușuri. Pregătește o tavă de cuptor în care pui hârtie de copt, dacă îți lipsește tava specială cu forme specifice acestor fursecuri. Mai pregătește și un săculeț de decorat prăjituri și pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Când ai ingredientele pregătite, poți începe prepararea aluatului.

Condimentele secrete care schimbă total gustul broccoli. Rețete de la Chef HadadCum prepari aluatul și coci fursecuri limbi de pisică

Peste amestecul de făină cu zahăr pudră din bol, adaugă smântâna rece și vanilia. Folosește mixerul sau un tel și amestecă energic ingredientele până obții un aluat moale și omogen.

Presară sare peste albușuri și mixează-le până când devin spumoase. Adaugă treptat cele trei linguri de zahăr oprite și amestecă până când bezeaua devine fermă. Încorporează bezeaua în aluat, adăugând-o lingură cu lingură, în timp ce amesteci cu telul sau cu mixerul.

Pentru a forma fursecurile pune compoziția în săculețul de decorat. Creează în tavă, pe hârtia de copt, bastonașe lungi de 4 cm și late de 1 cm. Iar dacă ai tava cu forme speciale, umple-le pe acestea cu aluat. Pune tava în cuptorul încălzit și coace fursecurile pentru 5-6 minute, la 180 de grade Celsius. Nu le rumeni în exces, pentru că devin casante.

Citește continuarea aici

„Fursecurile nevinovate”, care nu îngrașă deloc. Cea mai simplă rețetă, gata în doar 15 minute 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here