Îngălbenirea și încrețirea frunzelor de orhidee reprezintă adesea o sursă de îngrijorare pentru iubitorii de plante, deoarece pot indica atât stresul plantelor, cât și prezența unor afecțiuni sau greșeli în procesul de îngrijire. Este esențial să înțelegem că există diverse motive pentru care frunzele unei orhidee pot deveni galbene sau încep să se încrețească, iar identificarea corectă a cauzei poate ajuta la salvarea plantei și la menținerea sănătății acesteia.  

Deci, ce să faci cu frunzele de orhidee îngălbenite? Iată primele 5 motive pentru care frunzele de orhidee se încrețesc și se îngălbenesc și câteva sfaturi practice pentru a-ți readuce planta în formă!

Frunzele de orhidee se îngălbenesc deoarece sunt prost udate

Când cultivăm o orhidee la o temperatură prea ridicată, fără să avem grijă să menținem umiditatea ridicată a aerului și udarea regulată, o putem duce la deshidratare. Acest lucru se manifestă prin încrețirea treptată, îngălbenirea și uscarea frunzelor de orhidee pe toate etajele plantei. În plus, rădăcinile orhideei sunt plate, ridate și uscate. 

Cum îţi dai seama cât de proaspăt este un ou. Testul simplu pentru care ai nevoie doar de un pahar cu apă

În acest caz, orhideea necesită hidratare imediată. Așezați vasul cu orhideea într-un castron cu apă și lăsați planta să tragă încet apă până când frunzele și rădăcinile recuperează. Îndepărtăm toate organele uscate din plantă.

Cauza îngălbenirii frunzelor poate fi și udarea prea intensivă a orhideei

Rădăcinile inundate sunt îndepărtate de aer, așa că încetează să mai preia apă și substanțe nutritive. Drept urmare, frunzele orhideei se îngălbenesc, își pierd fermitatea, cu timpul apar pete maronii pe lama frunzei, iar planta se clatină în ghiveci pe măsură ce sistemul rădăcină este redus. 

Trebuie să replantați orhideea pe un substrat proaspăt și să o udați până o dată pe săptămână.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci carne arsă la grătar

Frunzele de orhidee se îngălbenesc deoarece sunt ținute în întuneric

Frunzele de orhidee se îngălbenesc, de asemenea, din cauza iluminării slabe. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea în sezonul de toamnă și iarnă, când cantitatea de lumină naturală este scăzută. Din cauza lipsei de lumină, în special în condiții de temperatură ridicată a aerului și umiditate ridicată a substratului, la început frunzele orhideei devin verde deschis și apoi devin galbene. În plus, frunzele devin apoase și fragile. 

În acest caz, orhideea ar trebui mutată în cel mai luminos loc posibil și udarea ei ar trebui să fie limitată.

Frunzele de orhidee se îngălbenesc deoarece sunt prea calde sau prea reci

Temperatura aerului nepotrivită poate provoca, de asemenea, îngălbenirea frunzelor de orhidee. Când temperatura este prea ridicată, frunzele orhideei se îngălbenesc rapid și se usucă din cauza pierderii rapide de apă. Temperatura de cultivare prea scăzută determină, de asemenea, îngălbenirea frunzelor de orhidee și inhibă în plus dezvoltarea de frunze noi. Acest lucru duce la pierderea tuturor frunzelor și la moartea întregii plante.

Orhideele ar trebui cultivate la temperatura optimă, care pentru majoritatea speciilor variază între 20-22 grade Celsius. De asemenea, trebuie amintit faptul că temperatura aerului ar trebui să fie întotdeauna cu câteva grade mai scăzută noaptea decât în ​​timpul zilei. În caz contrar, orhideea moare repede. Diferența de temperatură între zi și noapte permite orhideelor ​​să se metabolizeze și să crească în mod natural.

Cum să vopsești ouăle doar cu foi de ceapă. Fără E-uri, fără chimicale, 100% natural – rețetă de la mănăstire

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here