Atunci când ai prea multe ouă și nu îți dai seama ce ai mai putea face cu ele, poți începe să le incluzi în preparate delicioase. Există o dietă cu ouă fierte care te-ar putea ajuta în lupta împotriva kilogramelor în plus. Descoperă mai departe cum se ține și în ce constă meniul pentru o săptămână. 

Dieta cu ouă fierte este centrat în jurul ouălor, în special a celor care sunt fierte și au un gălbenuș tare. Specialiștii spun că o persoană obișnuită consumă în medie două sau trei ouă pe zi. Nutriționiștii sunt de părere că nu trebuie să consumi ouă în fiecare zi pentru a te bucura de beneficiile lor nutriționale.

Dietă cu ouă fierte

Această dietă poate funcționa pentru persoanele care sunt iubitoare de ouă. Totuși, nutriționiștii sunt de părere că trebuie să te consulți cu medicul tău specialist înainte de a decide dacă este potrivită pentru tine pe termen lung.

Este o dietă care poate fi restrictivă și care poate priva anumite persoane de nutrienții necesari. Fiecare organism este diferit. Fiecare persoană are propriile nevoi. Este important să-ți faci un set de analize și să te consulți cu medicul tău înainte de a decide dacă această dietă se potrivește stilului tău de viață și dacă va avea randament în timp.

Dieta cu ouă fierte presupune consumul a doua sau trei ouă pe zi. Alături de ele poți consuma și o sursă de proteine slabe, legume și fructe.

Desigur, alimentele procesate nu sunt permise într-o astfel de dietă. Mulți specialiști sunt de părere că această dietă este asemănătoare cu dieta keto. Totuși, dieta cu ouă fierte nu este la fel de strictă.

Nu în ultimul rând, dieta cu ou este versatilă, iar meniul pe o săptămână poate fi adapta și schimbat în funcție de nevoile personale.

Cum arată meniul pentru cinci zile

Prima zi a dietei presupune trei mese principale. La prima masă a zilei este recomandat să consumi două ouă fierte. Alături de ele poți să consumi grapefruit sau de asparagus. Pentru cea de-a doua masă a zilei se recomandă consumul de somon la cuptor cu broccoli fiert. Pentru cină poți să gătești piept de pui la aburi alături de ciuperci sotate și spanac fiert.

Cea de-a doua zi a dietei este la fel de diversă în preparate. Pentru micul dejun se recomandă un ou sau două. De data aceasta poți să gătești ou poșat alături de broccoli fiert. Cea de-a doua masă poate conține friputră de mușchi de vită alături de spanac fiert și mâncărică de mazăre. Cina poate include o sursă de proteină slabă cum ar fi peștele și asparagus la grătar.

Ziua trei se bazează pe includerea fibrelor în dieta ta. Dimineața poți începe cu legume fierte alături de câteva felii de mușchiuleț. Prânzul poate include trei ouă fierte alături de spanac și ciupercuțe gătite la aburi. Cina ta se poate continua că somon la aburi și asparagus.

Ziua patru poate începe cu două ouă fierte alături de câteva felii de portocală. La prânz poți mânca piept de curcan la grătar alături de broccoli fiert. Pentru cină poți alege o friptură de mușchi de vită alături de ciuperci fierte și o salată de crudități. 

Ce poți consuma în ultimele două zile ale săptămânii

Cea de-a cincea zi poate începe cu un mic de fructe de pădure alături de asparagus la aburi și câteva felii de mușchi. Pentru prânz poți alege somon la cuptor alături de spanac fiert, iar pentru cină poți consuma trei ouă fierte cu broccoli gătit la aburi.

Pentru ziua șase poți consuma două sau trei oup poșate alături de grapefruit și spanac fiert. Pentru prânz poți consuma piept de pui alături de broccoli fiert, iar la cină poți să gătești piept de pui de curcan alături de ciuperci fierte.

Ultima zi a dietei poate include ouă fierte alături de afine. Pentru prânz poți consuma ton alături de spanac fiert și asparagus. La cină poți alege ou poșat alături de piept de pui și salată de legume.

Citește continuarea aici

De ce trebuie să ții un pahar cu zaț de cafea în bucătărie 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here