Peste 65% din numărul tinerilor cred că pot schimba ceva în România prin vot. Numărul celor care-și pot exercita acest drept este mai mare decât numărul celor care au depășit vârsta legală de pensionare. Tinerii au spus că se vor duce la scrutin, dar acuză lipsa informațiilor privind candidații. În Drobeta Turnu Severin, părerile lor sunt împărțite. Peste un milion de tineri, drept de vot pe 9 iunie

„ – Da, o să mă duc să votez.  – De pe internet. Cine vrea să se informeze poate să afle, dar nu, majoritatea tinerilor habar n-au.”

Unii dintre tineri spun că nu au fost informați suficient cu privire la opțiunile lor și sunt dezinteresați.

Tinerele generații care votează, dezinformare privind candidații

„ –  Evident din lipsă de informație. Este foarte ușor, dacă acum se va apropia cineva de mine să-mi spună cu cine să votez, eu voi fi foarte ușor influențabil, deoarece nu sunt informat.  – Cei care ne vor susține în Europa. Vor susține România în Europa.”

Adulții și profesorii încearcă să îndrume tinerele generații de votanți să se informeze din surse sigure și nu de pe rețelele sociale.

„De ce sunt mai puțini interesați? Pentru că sunt foarte dezamăgiți de clasa politică actuală, din ce în ce mai dezamăgiți. Problema este că ei se informează, dar se informează mai ales de pe rețelele sociale.”, a declarat Monica Mănescu, profesor de istorie.

Peste 1 milion de tineri capătă drept de vot până la alegerile din 9 iunie. Ultimul sondaj al comisiei Europene arată că aceștia sunt interesați de a-și exercita dreptul. 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here