O iluzie optică ce ascunde un test de inteligență rapid a devenit viral. Trebuie să privești atent poza de mai jos și să încerci să descoperi unde se află iepurele, de fapt. Doar cei isteți reușesc.
Test IQ: găsește iepurele
Testele IQ de iluzie optică sunt distractive, te ajută să te destinzi și îți pun mintea la contribuție. Astăzi, noi îți propunem să analizezi cu atenție această ilustrare inteligentă a iluziei optice în care trebuie să identifici în cel mai scurt timp unde este iepurele. Încearcă să găsești animalul în timp de cinci secunde. Atenție, doar persoanele cu un coeficient de inteligență crescut și cu o atenție incredibilă vor reuși să dea un răspuns corect în timpul alocat.
Provocarea geniilor: găsește cele 5 diferențe între aceste două găini în 10 secunde! Testul vitezei
Unde se află iepurele din fotografie
Dacă nu ai reușit să găsești iepurele din imagine te ajutăm noi. Animalul este ascuns în tufișul din spatele vânătorului chiar lângă copac. Dacă l-ai observat în cele cinci secunde înseamnă că ai un spirit de observație ridicat.
Uneori, creierul uman este predispus să observe imaginile sau elementele cu care este mai familiarizat. Există momente în care jocul de lumini, nuanțe sau umbre pot „juca feste”, păcălind ochiul uman sau percepția.
Cum au apărut testele de inteligență
Testele de inteligență au luat naștere în Franța anului 1904, când Guvernul i-a cerut psihologului Alfred Binet să găsească o metodă de evaluare a inteligenței copiilor, astfel încât cei mai puțin dotați să fie tratați diferit de copiii normali sau supradotați, în centre speciale. În cele din urmă a apărut Scala lui Binet, cunoscută și drept Scala Simon-Binet, ca recunoaștere a meritelor lui Teophile Simon în dezvoltarea testelor.
Nu există un acord general cu privire la ceea ce este cu adevărat inteligența. Este problematic să se pretindă că un coeficient de inteligență este o măsură a inteligenței. Cu toate acestea, psihologii nu susțin că testele măsoară direct inteligența. Aceștia susțin că testele sunt un indice de inteligență, întrucât persoanele care obțin marcatori mai mari, pot face de obicei sarcini mai dificile.
Sursă text & foto: Click.ro