Ciorba de fasole verde este un fel de mâncare apreciat de mulți români. Este o mâncare tradițională românească plină de savoare și gust. La prima vedere, rețeta pare simplă, însă lucrurile nu stau chiar așa. Ingrediente necesare pentru o ciorbă de fasole verde
Înainte de a te apuca de ciorbă, trebuie să scoți din cămară sau să mergi la cumpărături pentru a avea următoarele ingrediente:
500 g fasole verde proaspătă sau congelată
3 cartofi medii
2 cepe
2 morcovi
1 rădăcină de păstârnac (opțional)
1 ardei gras (opțional)
400 ml suc de roșii
1 borcan de 400 g roșii cuburi (opțional)
1 legătură de pătrunjel verde
1 legătură de mărar verde
1 crenguță de cimbru
Sare și piper după gust
Ulei
Cum se prepară ciorba de fasole verde
Trebuie să speli fasolea și să o tai în bucăți potrivite. Curăță și toacă ceapa, morcovii, păstârnacul și ardeiul gras (dacă se folosește).
Acum pune uleiul la încins într-o oală și călește ceapa până devine sticloasă. E momentul să adaugi morcovii, păstârnacul și ardeiul gras (dacă se folosește) și se sotează timp de 5 minute. Nu uita să pui cartofii tăiați cubulețe și acoperă cu apă. Lasă la fiert până când cartofii sunt moi.
Imediat adaugă fasolea verde, sucul de roșii și roșiile cuburi (dacă se folosesc). Condimentează cu sare, piper și cimbru.
Lasă ciorba la fiert la foc mic timp de 20-30 de minute, până când fasolea verde este fiartă.
Ulterior, adaugă pătrunjelul verde și mărarul verde tocate mărunt și oprește focul.
Poți servi ciorba fierbinte, cu smântână proaspătă și ardei iute tocat (opțional).
Ingredientul secret din ciorba de fasole verde
Dacă vrei să faci o ciorbă deosebită cu un gust și miros „ca la bunica acasă”, trebuie să știi că trucul stă în folosirea legumelor proaspete și de sezon, a unui borcan de roșii cuburi de calitate și a verdețurilor proaspete.
Nu uita să fierbi ciorba la foc mic, pentru a permite legumelor să se gătească lent și să își elibereze aromele.
Dacă vrei ca ciorba să fie și mai gustoasă, poți adăuga afumătură sau carne de pui. Lângă ciorbă poți adăuga o garnitură de crutoane sau orez.
Se poate folosi și fasole verde congelată, dar este important să fie decongelată complet înainte de a fi adăugată în ciorbă.
Poftă bună! Cu siguranță vei repeta rețeta.