A apărut primul restaurant cu inteligență artificială din lume. Noi îți expunem locația exactă, dar și cât costă o masă la acest local unic.
Bucătarul francez Paul Bocuse explică, într-o cameră întunecată, felul de mâncare care urmează să fie savurat. Printre delicatese se numără :prepeliță și foie gras, învelite în pate de ciuperci și sos de trufe. La Krasota, un restaurant rafinat din Dubai, nimic nu este ceea ce pare.
Unde se află restaurantul Krasota
Cu toții știm că regretatul bucătar Paul Bocuse este mort de mai bine de șase ani, așa că nu poate explica nimic fizic. Totuși, chipul lui e proiectat pe pereții curbați ai camerei, înainte de a se dizolva în întuneric. Felurile de mâncare și videoclipul cu Bocuse au fost concepute de inteligența artificială (AI).
Această experiență face parte din cele opt cursuri din proiectul „Viitorul Imaginar”, o experiență culinară multisenzorială oferită de Krasota. Clienții trec prin diferite scenarii despre cum ar putea arăta viitorul, de la un oraș subacvatic la o colonie spațială până la o apocalipsă post-nucleară, iar fiecare fel de mâncare are tematica sa, relatează CNN Travel.
Meniuri de lux la restaurantul AI
În cadrul acestui proiect, co-fondatorii Krasota – artistul digital Anton Nenashev, bucătarul Vladimir Mukhin și antreprenorul Boris Zarkov – au apelat la tehnologie de ultimă generație. Nenashev – cel care realizează proiecții cu software de grafică 3D pe computer, a lăsat inteligența artificială să vină cu 150 de concepte diferite, înainte de a le alege pe cele de succes.
Mukhin a determinat platforma generativă Midjourney să reimagineze cele mai emblematice rețete ale lui Bocuse, inclusiv supa lui cu trufe.
„Ne-am inspirat din perspectiva intrigantă a (re)creării cu inteligență artificială a indivizilor pe baza datelor cuprinzătoare despre viețile și experiențele lor. ”, a zis Zarkov, arată click.ro.
„Conviețuirea cu inteligența artificială a trecut de la fantezie la realitate”, a adăugat el. O masă la restaurantul Krasota costă în jur de 500 de dolari de persoană.
Zarkov, proprietarul celebrului restaurant White Rabbit din Moscova (unde Mukhin este, de asemenea, bucătar-șef și co-fondator), a venit cu ideea pentru Krasota în timp ce vizita muzeul de artă digitală teamLabs din Tokyo în 2017, care prezenta o „ceainărie” interactivă.
Vezi această postare pe Instagram
O postare distribuită de KRASOTA Dubai (@krasota.restaurant.dubai)