Sunt zile caniculare în multe zone din România, iar specialiștii ne recomandă ca în astfel de perioade să evităm anumite alimente sau băuturi care ne pot provoca probleme. CE ALIMENTE NE FAC RĂU
În privința alimentelor care ar trebui evitate în perioadele caniculare, lucrurile sunt relativ simple. Este bine să nu mâncați preparate cu multă carne, mai ales dacă este bogata în grăsimi animale, preparata la grătar sau prăjită in ulei, pentru că îngreunează digestia și astfel suprasolicită organismul, potrivit sfatulmedicului.ro.De asemenea, sunt de evitat fructe si legume cu proprietăți diuretice, cum ar fi mărarul, anghinarea sau sparanghelul.Glucidele sunt și ele o alegere greșită în zilele toride, așa că feriți-vă de bomboane, prăjituri si produse de patiserie.
CE NU TREBUIE SĂ BEAM
La acest capitol, oricâte argumente ar încerca să găsească unii, alcoolul nu este un răcoritor, indiferent că vorbim de un șpriț de vară sau de bere. Cu atât mai puțin tăriile. Pe scurt, orice alcool are efect diuretic și organismul pierde apă, în loc să se deshidrateze. Dacă nu puteți renunța la alcool, încercați ca măcar să beți un pahar de apă după fiecare pahar de vin.Băuturile carbogazoase sunt și ele de evitat, pentru că sunt echivalentele dulciurilor, dar în stare lichidă. În plus, bulele pot produce dureri de stomac.