Nucile verzi, datorită formei lor asemănătoare creierului uman, au fost considerate din vechime benefice pentru memorie și concentrare. Cojile de nuci verzi sunt o sursă bogată de vitamina C, flavonoizi, iod și tanin, având efecte anticancerigene, antibacteriene și de reglare a tensiunii arteriale, susținând totodată funcția ficatului. Iată câteva remedii care pot fi preparate din nucile verzi. Beneficiile iodului din nucile verzi

Iodul din nucile verzi stimulează imunitatea, susține funcționarea glandei tiroide și are proprietăți antibacteriene. La fel ca frunzele de nuc, cojile de nuci verzi ajută la reducerea glicemiei, fiind de folos persoanelor cu diabet. 

Preparatele din nuci sunt, de asemenea, eficiente în combaterea diareei și a infecțiilor intestinale datorită taninilor astringenți. Juglona, un alt compus activ din nuci, are efect antibacterian puternic. Totuși, remediile din nuci verzi trebuie evitate de femeile însărcinate sau care alăptează, copiii sub cinci ani, astmatici sau persoanele alergice la tanini. De asemenea, persoanele cu hipotiroidism sau hipertiroidism ar trebui să evite aceste leacuri sau să le ia la distanță de tratamentul medicamentos.

Tinctura de nuci verzi pentru tiroidă

Tinctura de nuci verzi este un remediu eficient pentru tiroidă, paraziți intestinali și dureri de stomac. Este contraindicată copiilor sub cinci ani, iar pentru cei mai mari se recomandă o linguriță dimineața și seara, amestecată cu jumătate de pahar cu apă. Adulții pot lua o lingură de tinctură diluată cu apă, de trei ori pe zi, înainte de masă. Tinctura are și proprietăți depurative, antiinflamatoare și calmante.

Cataplasma cu coji de nuci verzi pentru negi

Negii pot fi tratați eficient cu ajutorul cataplasmelor cu coji de nuci verzi. Cojile trebuie zdrobite și puse pe o compresă sterilă, care se aplică pe neg până la uscarea sevei. Procedura trebuie repetată timp de șapte zile consecutiv.

Unguent cicatrizant din coji de nuci verzi

Unguentul din coji de nuci verzi este benefic pentru răni superficiale infectate, eczeme, furuncule sau varice. 

Acesta trebuie aplicat de două-trei ori pe zi pe zona afectată. Pentru cicatrizarea pielii în cazul rănilor sau arsurilor superficiale, sunt eficiente și compresele cu frunze de nuc. 

Un amestec din 30 de grame de frunze de nuc, zece grame de flori de arnică, 20 de grame de flori de mușețel, zece grame de flori de levănțică, zece grame de frunze de mentă și 20 de grame de coajă de stejar se infuzează cu o cană de apă clocotită. Compresele îmbibate în această infuzie se aplică pe piele pentru efect cicatrizant.

Infuzia de nuci verzi pentru combaterea mătreții

Infuzia din nuci verzi este utilă pentru combaterea mătreții, părului uscat și lipsit de strălucire. Aceasta reglează secreția de sebum și crește rezistența firelor de păr, fiind eficientă și pentru acoperirea firelor albe datorită taninilor care colorează părul. Pentru preparare, câteva nuci zdrobite se acoperă cu un litru de apă clocotită. După infuzare și răcorire, infuzia se folosește pentru clătirea părului, redându-i catifelarea și strălucirea naturală.

Merită să încercați și veți avea rezultatele dorite!

 

 

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here