Frida Kahlo, faimoasa pictorita suprarealista mexicana se pare ca a lasat lumii mult mai mult decat autoportretele faimoase si picturile emblematice. Cum milioane de oameni au iubit-o, toti incearca sa salveze cat se poate de multe de la aceasta.
Asa a iesit la iveala si aceasta salata de dovlecei, perfecta pentru vara, a carei reteta vine direct de la marile petreceri organizate de Frida si sotul sau Diego Rivera. Asadar, uite cat de simplu este sa iti faci vara mai gustoasa cu o salata de dovlecei de artisti. Uite ce iti trebuie si cum procedezi.
Ingrediente pentru 6-8 portii6 dovlecei2 avocado coptiparmezan dupa preferinte8 linguri de ulei de masline3 linguri de otet de vin rosucoriandru, sare, zahar – dupa gustMetoda de preparare:Din uleiul de masline, iei 6 linguri si le amesteci cu otetul, sarea si zaharul intr-un borcan de sticla, apoi le pui deoparte.Intr-o tigaie, pui pe foc cele 2 linguri de ulei de masline ramase si calesti acolo dovleceii taiati felii potrivite. Nu trebuie sa lasi dovleceii pe foc mai mult de 10-12 minute, ei sunt gata cand devin aurii.Dupa ce se racesc putin, se asaza pe o farfurie peste avocado, taiat felii. Deasupra, se presara ueliul de masline cu otet, sare si parmezan.
Salata de vara cu dovlecei este gata. Se serveste cu pofta si admirand autoportretele pictoritei, dupa gusturi.