California se luptă de câteva zile cu cel mai mare incendiu din acest an, ceea ce ridică temeri privind o vară periculoasă, după doi ani foarte umezi care au îngroșat vegetația ce riscă acum să acționeze ca și combustibil, potrivit specialiștilor citați de AFP. 

Incendiul a izbucnit într-o zona rurală aflată la puțin peste o oră de mers cu mașina la nord-vest de Los Angeles. După doar 2 zile, bilanțul este dramatic: au ars peste 5.900 de hectare și a dus la evacuarea a 1.200 de persoane, potrivit autorităților.

 

Luni dimineață, incendiul era izolat doar în proporție de 8%, în ciuda eforturilor celor 1.150 de pompieri, potrivit ultimului buletin al autorităților.

Incendiul, care s-a propagat foarte repede din cauza vântului puternic, a mistuit în principal întinderi vaste de mărăciniș și pajiști din această regiune muntoasă. Casele au fost în general cruțate până în prezent.

Acest vast incendiu, care a izbucnit la jumătatea lunii iunie, ar putea prevesti un sezon de incendii intense în California. Cu atât mai mult cu cât aproximativ cincisprezece incendii mai mici au izbucnit în tot statul în weekend.

La începutul lunii iunie, au fost stabilite recorduri de temperatură sezoniere în această parte a țării. Mercurul a atins 44°C în Las Vegas (Nevada) și 50°C în Death Valley (California), niveluri fără precedent pentru sfârșitul primăverii.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here