Atunci când te afli în fața unei decizii importante, este esențial să fii atent la momentul ales pentru a lua acea hotărâre. Medicul Vlad Ciurea subliniază că nu orice oră din zi este propice pentru a lua decizii majore. De fapt, există un moment specific în care riscul de a face greșeli colosale este mult mai mare. Surprinzător, capacitatea noastră de a lua decizii este strâns legată de ora din zi. Când este indicat să luăm decizii

Complexitatea umană și funcționarea creierului au fost studiate îndelung, iar concluziile arată că există anumite ore în care nu suntem pe deplin capabili să luăm cele mai bune decizii. În ciuda senzației de control absolut asupra situației și de sine, există momente ale zilei în care putem fi mai predispuși să facem greșeli.

Medicul Vlad Ciurea explică că există anumite intervale orare în care creierul funcționează la capacitate maximă. Aceste momente sunt cele mai propice pentru a lua decizii importante, reducând riscul de erori. Conform medicului, cel mai bine este să iei decizii între orele 10:00 – 12:00 și 16:00 – 18:00. În aceste intervale, creierul funcționează optim, iar riscul de a face greșeli este minim.

„Mă contraactivez pentru elementele esențiale cu cele două perioade de activitate cerebrală, între 10:00-12:00 și 16:00-18:00. Aici, între aceste ore, funcționăm cel mai bine, este dovedit cerebral. Fără biciuire, fără multitudini de cafele, merge creierul perfect.”, a explicat medicul Vlad Ciurea în cadrul unui post TV.

Orele de evitat pentru luarea deciziilor

La polul opus, există intervale orare în care ar trebui să evităm luarea deciziilor. În afara intervalelor menționate, creierul nu funcționează la capacitate maximă și suntem mai predispuși să facem alegeri greșite. Medicul Ciurea a subliniat că, în afara acestor intervale optime, creierul este afectat de „dușmanii” care îi încetinesc funcționarea.

Dr. Ciurea menționează că există cinci „dușmani” principali ai creierului: stresul, zahărul, alcoolul, tutunul și drogurile. „Creierul are cinci dușmani: stresul, zahărul, alcoolul, tutunul – pentru că strânge vasele – şi drogurile. Acestea din urmă mă îngrozesc. Putem să menținem sănătatea mintală cu gânduri bune, optimism, zâmbet, activitate pozitivă, citit, scris şi exercițiu fizic.”, a explicat el.

Este evident că ora din zi joacă un rol crucial în capacitatea noastră de a lua decizii importante. Alegând momentele potrivite pentru a lua hotărâri și evitând factorii care pot afecta negativ funcționarea creierului, putem reduce semnificativ riscul de a face greșeli colosale. Așadar, pentru a lua cele mai bune decizii, este esențial să fim conștienți de intervalele orare în care creierul nostru funcționează la capacitate maximă.

 

 

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here