Această ruladă de dovlecei cu cremă de brânză poate fi servită ca un aperitiv sau ca gustare și este ușoară și savuroasă. Este un preparat ușor și rafinat, cu o textură moale și cremoasă.
Foaia de dovlecei adaugă o notă de prospețime și ușoară dulceață, în timp ce crema de brânză aduce un gust bogat și sărat. Rulada este perfectă și pentru a fi servită la petreceri, picnicuri sau ca gustare în pauza de masă de la birou.
Dovleceii sunt bogați în apă și au un conținut caloric redus. Acest aspect face ca această ruladă să fie o opțiune ușoară și sănătoasă. Crema de brânză și brânza telemea sau feta adaugă un conținut proteic semnificativ.
Simplu de preparat și foarte versatilă, această ruladă va impresiona cu siguranță prin gustul și aspectul său atrăgător.
Urmărește în continuare rețeta detaliată cu listă completă de ingrediente și pașii necesari preparării ruladei din dovlecei.
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Rețeta perfectă pentru ocazii specialeRuladă de dovlecei cu cremă de brânză – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea acestei delicioase rulade de ingrediente pentru foaia de ruladă și ingrediente pentru umplutura de brânză.
Le poți descoperi în rândurile de mai jos.
Pentru foaia de ruladă:3 dovlecei potriviți3 ouă2 linguri de ulei de măsline3-4 linguri de făină sau pesmet1 linguriță praf de coptsare și piper, după gust.Pentru umplutură:200 g cremă de brânză100 g brânză telemea sau feta (rasă)1 lingură de smântână2 căței de usturoi, tocați mărunt1 legătură de mărar sau pătrunjel.Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză – Mod de preparare
Începe cu prepararea foii de dovlecei, dar mai întâi pregătește ingredientele. Spală și rade doi dovlecei pe răzătoarea mare. Presară puțină sare peste dovleceii rași și lasă-i într-o sită timp de 10-15 minute pentru a elimina excesul de apă. Stoarce-i bine pentru a îndepărta cât mai multă apă posibil.
Taie un dovlecel în felii rotunde de 2-3 mm grosime. Presară-le și pe acestea cu sare și lasă-le să se deshidrateze ușor. Apoi, tamponează-le cu prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de apă.
Ruladă cu cremă de brânză și căpșune. Savurează un desert ușor și revigorant!Cum prepari foaia de ruladă din dovlecei
Mai întâi, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Într-un bol mare, bate ouăle și adaugă dovleceii storși. Adaugă pesmetul sau făina, praful de copt, sare, piper și uleiul de măsline. Amestecă bine până la omogenizare.
Tapetează o tavă de copt de aproximativ 23/36 cm cu hârtie de copt și întinde uniform amestecul de dovlecei.
Citește continuarea aici
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv