Un val de aer rece intră în România din vestul și nord-vestul țării, aducând furtuni și precipitații însemnate cantitativ. Și totuși, canicula nu ne părăsește, temperaturile atingând în continuare maxime de 36-37 de grade Celsius.  

Vreme la extreme, în România: de la temperaturi de aproape 40 de grade, la ploaie torențială, vânt și grindină. Într-o intervenție la Realitatea PLUS, meteorologul Oana Catrina a vorbit despre schimbările meteorologice din următoarele zile.

“Cerul se va degaja, va fi bună parte senin în majoritatea regiunilor, însă, treptat, începând din orele după-amiezii, instabilitatea atmosferică se va accentua din nou începând din partea de SV, V și local în centru, unde așteptăm averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, căderi de grindină, iar cantitățile de apă vor fi însemnate, urmând a depăși 15-20 l/mp, izolat 30 l/mp. 

Climatolog, avertisment cumplit după cel mai lung val de caniculă: România, grav afectată de un nor de praf saharian

De perspectivă, pentru zilele imediat următoare, tot în partea de NV, V și centru, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, în timp ce în restul teritoriului vremea va fi stabili, iar ploile de vară vor lipsi”, a spus, într-o intervenție la Realitatea PLUS, meteorologul ANM Oana Catrina.

 

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here