Deși digitalizarea bacalaureatului de anul acesta ar fi trebuit să simplifice desfășurarea examenelor, au fost cazuri în care unii elevi au stat în clasă chiar și două ore după ce au predat lucrările.  

După ora 14, absolvenții de clasa a XII-a de la unele centre de examen, încă ieșeau de la examen, deși timpul alocat expiră la ora 12, din cauză că a durat foarte mult scanarea lucrărilor, au semnalat mai mulți cititori pentru Edupedu. ro.

Astfel de situații au fost la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din București și la Colegiul Tehnic de Aeronautică “Henri Coandă” București. Informația a fost confirmată de secretarul de stat în Ministerul Educației, Zoltan Kallos, președintele comisiei naționale de BAC. El spune că motivul întârzierii a fost faptul că elevii au scris foarte mult: “Vă dați seama că dacă acei copii nu ar fi avut cunoștințe și nu ar fi știut la examene și ar fi scris două-trei pagini scanarea s-ar fi terminat mult mai repede”, a spus pentru Edupedu.ro, Zoltan Kallos.

Elevii de clasa a XII-a care au susținut proba de limba română la Bacalaureat 2024 au stat peste 2 ore în sală după ce au terminat de scris și s-a epuizat timpul alocat probei, din cauză că a durat prea mult scanarea lucrărilor, ne-au semnalat mai mulți cititori. S-a întâmplat la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din București și la Colegiul Tehnic de Aeronautică “Henri Coandă” București.

Bacalaureat 2024. Dosar penal la Târgu Jiu pentru subiectele care au „scăpat” înainte de începerea examenului

Președintele Comisiei Naționale de Bacalaureat 2024, secretarul de stat Zoltan Kallos, a explicat pentru Edupedu.ro că elevii au scris foarte mult, câte 15-18 pagini și acesta ar fi fost motivul pentru care a durat foarte mult scanarea.

“Într-adevăr, se pare că scanarea a ținut mai mult. Răspunsul este foarte simplu. Majoritatea copiilor au rămas până la epuizarea timpului de 3 ore de lucru, ceea ce înseamnă că toate lucrurile au trebuit preluate, fi scanate la final și foarte mult. Au scris un număr foarte mare de pagini 15-18 și vă dați seama că interesul nostru este lucrările lor să fie scanate corespunzător, ca să nu avem după aceea probleme la evaluare. Așa că de aceea. Din câte am înțeles i s-a explicat și acolo în centru, să aibă puțină răbdare, pentru că și până le preluăm doar așa fizic, și atunci la final, dacă toți copiii dintr-o sală rămăseseră până la final, atunci preluarea lucrărilor a durat o perioadă destul de îndelungată de timp, până trecea în procesul-verbal, până semna candidatul etc. Adică totul este în interesul elevilor, nicidecum pentru a-i ține acolo. Vă dați seama că dacă acei copii nu ar fi avut cunoștințe și nu ar fi știut la examene și ar fi scris două-trei pagini scanarea s-ar fi terminat mult mai repede. 

BAC 2024. Apar noi cazuri de fraudă. Un elev a pozat foaia cu subiecte exact când a primit plicul

Au fost și blocaje ale platformei la scanare sau s-a desfășurat normal, ci doar au fost număr mare de foi de scanat?

Zoltan Kallos, președintele comisiei naționale de Bac: Nu, normal, doar că repet asta este explicația. Foarte mulți copii au rămas până la epuizarea timpului de lucru de 3 ore și au avut multe pagini e scanat pentru că din fericire au știut și au scris mult. Nu ne-au fost semnalat alte situații”. 

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here