O furtună puternică însoțită de grindină a făcut ravagii în mai multe zone ale Capitalei. Autoritățile intervin de urgență pentru a remedia pagubele și a restabili ordinea în urma fenomenelor meteo extreme. Alerta de cod galben de intensificări ale vântului a fost valabilă miercuri, de la ora 17:25 până la ora 18:00. 

În acest interval, vântul puternic și grindina au provocat căderi de copaci și stâlpi, blocând traficul și avariind vehicule. Intervențiile autorităților sunt concentrate în următoarele locații:

Șos. Leordeni – un copac a căzut, necesitând intervenția echipelor de urgență.Str. Taberei, Popesti – un stâlp a fost doborât de vijelie, periclitând siguranța locuitorilor.Str. Carotei – un copac a căzut pe un autoturism, provocând daune materiale semnificative.Splaiul Independenței, Zona Izvor – un copac căzut pe carosabil a blocat circulația, fiind necesară intervenția rapidă pentru deblocare.Str. Caporal Anghelache Ivan – un alt copac a căzut pe un vehicul, adăugându-se la numărul de daune raportate.Str. Știrbei Vodă intersecție cu Calea Plevnei – un copac căzut a blocat linia de troleibuz, afectând traficul public.

Ca urmare a fenomenelor meteo, pe timpul codului galben de intensificări ale vântului, intervenim în următoarele locații:1.Șos. Leordeni  – copac2.Str. Taberei, Popesti – stalp3.Str. Carotei – copac pe auto4.Splaiul Independentei, Zona Izvor – copac pe carosabil5.Str. Caporal Anghelache Ivan – copac pe auto6.Str. Știrbei Vodă intersecție cu Calea Plevnei – copac cazut pe linia de troleu

7.Str. Munții Ghurghiului – copac cazut pe linii de tensiune8.Str. Pucheni – copac cazut pe linii de tensiune9.Str. Pictor Arthur Verona – copac cazut10.Blvd. Eroii Sanitari – copac cazut11.Str. Stoicănești – copac cazut pe teava de gaz12.Str. Râșnov – surpare in carosabil de aproximativ 1 m

În urma codului galben de intensificări ale vântului, în Bucuresti s-au inregistrat 34 de solicitări, în intervalul orar 17:25-18:00, in urma carora au rezultat:31 de copaci căzuți;2 acoperisuri de casă afectate;2 geamuri sparte la o casă.

În județul Ilfov a fost înregistrată în această perioadă o singură solicitare, pentru un stâlp de lemn căzut.

Afectate: 3 străzi blocate, 3 clădiri, 20 de autovehicule, fire de electricitate. 

Misiunile sunt în dinamică.

ANM a emis o avertizare meteo imediată de Cod galben pentru București

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here