După prestația mai mult decât slabă din duelul televizat cu contracandidatul Donald Trump, Joe Biden a ajuns să fie detestat chiar și de către cei mai înfocați suporteri. Ultimul pe listă, care îi cere să nu mai candideze încă o dată, este nimeni altul decât actorul George Clooney. 

“Nu vom câștiga în noiembrie cu acest președinte”, a scris Clooney, într-un editorial în The New York Times.

Într-un editorial pentru The New York Times, Clooney a declarat: “Îl iubesc pe Joe Biden. Ca senator. Ca vicepreședinte și ca președinte. Îl consider un prieten și cred în el. Cred în caracterul său. Cred în morala lui. În ultimii patru ani, el a câștigat multe dintre bătăliile cu care s-a confruntat. Dar singura bătălie pe care nu o poate câștiga este lupta împotriva timpului.”

Biden, o nouă gafă uriașă la summitul NATO. A început să citească instrucțiuni de regie. Cine l-a ajutat să nu se facă de râs? – VIDEO

Efortul de realegere al lui Biden a fost supus unei examinări intense de o prestația dezastruoasă dintr-o dezbatere cu Trump, luna trecută.

Președintele, în vârstă de 81 de ani, a rezistat până acum apelurilor de a se retrage, inclusiv din partea unora din propriul partid, afirmând că este “ferm angajat” să rămână în cursă – și îndemnându-i pe colegii săi democrați să pună capăt dezbaterii. Dar Clooney a scris: “Este vorba despre vârstă. Nimic mai mult. Dar, de asemenea, nimic care poate fi inversat. Nu vom câștiga în noiembrie cu acest președinte”.

El a adăugat că după dezbatere “barajul s-a rupt”.

“Putem să ne ascundem capul în nisip și să ne rugăm pentru un miracol în noiembrie, sau putem spune adevărul. Barajul s-a rupt.”

El a recunoscut că schimbarea candidatului cu atât de puțin timp înainte de alegerile din noiembrie ar fi “murdară”, dar a susținut că aceasta ar “anima partidul nostru și ar trezi alegătorii care, cu mult înainte de dezbaterea din iunie, se retrăseseră deja”.

Articolul a fost intitulat: “Îl iubesc pe Joe Biden. Dar avem nevoie de un nou candidat”, și se încheia spunând că  Biden a fost un “erou” pentru că l-a învins pe Trump în alegerile anterioare. “El a salvat democrația în 2020. Avem nevoie de el să o facă din nou în 2024”, a spus Clooney.

De unde a pornit „tăvălugul”

Mai devreme, eforturile de realegere ale lui Biden au suferit un eșec semnificativ, după ce unul dintre cei mai proeminenți și mai vechi aliați ai săi a refuzat să îl sprijine.

Biden a decis! România va trimite alte sisteme Patriot în Ucraina

Fosta președintă a Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, nu și-a oferit sprijinul atunci când a fost întrebată dacă susține candidatura acestuia pentru un al doilea mandat la Casa Albă. Pelosi a fost întrebată, în cadrul emisiunii Morning Joe de la MSNBC, dacă are sprijinul său pentru a fi capul de listă al Partidului Democrat.

Ea a răspuns: “Depinde de președinte să decidă dacă va candida. Îl încurajăm cu toții să ia această decizie, deoarece timpul se scurge”.

ntrebată dacă își dorește ca președintele să candideze, Pelosi a spus: “Vreau să facă ceea ce decide să facă, și asta e… așa stau lucrurile. Orice decide el, noi mergem cu el”.

Apelul lui Joe Biden

Joe Biden le-a cerut aleşilor din Partidul Democrat divizat ”să se adune” în jurul candidaturii sale şi îi sfidează pe sceptici să-l înfrunte la Convenţia de învestire din august, în timp ce îndemnurile la retragerea candidaturii sale continuă.

”Sunt ferm hotărât să rămân în cursă”, scrie preşedintele american într-o scrisoare adresată parlamentarilor democraţi, reveniţi în sesiune la Washington, după vacanţa de Ziua Naţională de 4 iulie.”Este timpul să ne unim”, scrie democratul în vârstă de 81 de ani.

Purtătoarea sa de cuvânt a încercat să oprească un val de speculaţii provocate de un articol în care The New York Times (NYT) a dezvăluit că un specialist în maladia Parkinson a fost de opt ori în opt luni la Casa Albă, din vara lui 2023 şi până în primăvară.”Este tratat preşedintele (Joe Biden) de maladia Parkinson? Nu. (…) Ia medicamente împotriva maladiei Parkinson? Nu”, a declarat Karine Jean-Pierre, fără să spună pe cine a venit să vadă acest specialist şi nici cu ce scop, invocând ”confidenţialitatea”.Ea a subliniat că Joe Biden a fost consultat de trei ori de un neurolog la bilanţurile anuale de sănătate, ultimul făcut public în februarie, şi că a fost testat cu privire la diverse maladii neurodegenrative în acest cadru, iar rezultatele au fost negative.

Executivul american mers până la a publicat luni seara o scrisoare a medicului preşedntelui, care confirnă că Joe Biden nu a consultat neurologi în afara acestor bilanţuri anuale.

”DEZBATERE CIUDATĂ”

Îngrijorările cresc în tabăra democrată după dezbaterea de la sfârşitul lui iunie cu Donald Trump, în care a apărut foarte obosit şi confuz.

”Arăta foarte palid, ca să fiu blând”, a comentat luni seara Donald Trump, la Fox News, în primul său interviu după dezbaterea televizată.

”A fost o dezbatere ciudată, pentru că, din primele două minute, răspunsurile pe care le dădea nu aveau mult sens”, a adăugat republicanul în vârstă de 78 de ani.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here