Dezvăluiri șocante la Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași. Mai mulți absolvenți acuză un climat de TEROARE și spun că cele mai multe cadre didactice nu știu să comunice cu elevii. Unul dintre absolvenți chiar a relatat cazul unei profesoare care ar fi venit BEATĂ la ore. În replică, directorul instituției consideră că este vorba doar de o manifestare de frondă adolescentină din partea absolvenților.
Un absolvent al Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă”, care a trecut cu succes Bacalaureatul, a făcut o serie de dezvăluiri din interiorul unității de învățământ. Tânărul susține faptul că unii profesori se impun în fața elevilor prin teroare, potrivit BZI.
„Mulți dintre profesorii de specialitate, mă refer doar la artele plastice, (…) urlă la elevi, o profesoară a venit beată la oră acum mai mult timp, iar alți profesori nu vin la ore. La atelier, de multe ori, ni se impune ceea ce să desenăm, spre exemplu, primisem tema concert, iar eu am desenat niște oameni cu cranii de pasăre ce cântă la vioară, într-adevăr, mai morbid, dar este stilul meu de lucru. Ideea nu a fost apreciată, mi s-a spus că nu este artă”, a declarat tânărul.
Un alt absolvent a afirmat că unitatea de învățământ nu le pune elevilor la dispoziție materialele necesare pentru activitatea didactică.
„Tot liceul este locul unde se umblă cu punguța, cadouri, atenții, locul unde, dacă știi pe cine trebuie, ești admis fără probleme, unde profesorii au preferații lor și fac diferențe între elevi. (…) Ești obligat să-ți cumperi singur tot, iar pentru o lucrare de atestat completă plătești până la aproape 400-500 de lei pe motiv că școală nu are bani. Un liceu unde plătești o grămadă de bani să finisezi un atestat”, a precizat fostul elev.
În replică, prof. Dan Florin Partene, directorul Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, a afirmat că acuzațiile absolvenților sunt doar niște manifestări adolescentine.
„Este cumva respinsă acuzația tânărului, că profesorii s-ar impune, atâta timp cât este un colegiu cu atât de multe rezultate. (…) Este un spirit adolescentin, este bine că există, dar sub nicio formă nu se depășesc limitele. La fiecare examen de admitere există o comisie și nu există niciun dubiu că elevii care au intrat au intrat cu alte calități decât cele cerute”.