Loviți în plin de caniculă, românii sună în disperare la 112 pentru ajutor din partea medicilor. Specialiștii îndeamnă oamenii să evite deplasările dacă nu reprezintă urgențe și să fie atenți la orice semnal pe care îl dă organismul. Stările de rău din cauza caniculei sunt la ordinea zilei în ultima vreme pentru milioane de români.  

„E adevărat că, în aceste temperaturi ridicate, atenția trebuie sporită, mai ales pentru persoanele cu afecțiuni cronice, fie că vorbim de cele respiratorii, fie de cele cardiovasculare. Trebuie să fim mai atenți la nevoile organismului nostru. În primul rând, medicația cronică prescrisă de medicul curant trebuie respectată cu strictețe. Trebuie să evităm să ieșim în aer liber în timpul prânzului, când temperaturile sunt ridicate, iar hidratarea este esențială, indiferent dacă suntem sănătoși sau bolnavi.

În ceea ce privește utilizarea aerului condiționat, trebuie să ne asigurăm că acesta este curățat și nu devine un vehicul de transmitere a acarienilor, a particulelor de praf și că filtrele nu sunt încărcate. Trebuie să avem grijă ca temperatura din încăpere, atunci când utilizăm aerul condiționat, să fie între 24-26 de grade Celsius.

Dacă temperatura este foarte scăzută și organismul nostru stă câteva ore într-un mediu răcoros, metabolismul scade, iar mecanismele de apărare ale organismului pot deveni ineficiente, ceea ce poate duce la dezvoltarea unor boli”, a spus Beatrice Mahler, marți, la Realitatea PLUS.

Sfârșit tragic pentru doi brașoveni. Au murit electrocutați în psicină 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here