Andrei Șelaru, zis Selly, de 23 ani, cofondatorul festivalului Beach, Please!, riscă peste 7 ani de închisoare. 

Selly ar putea fi acuzat că a tolerat intenționat ca rapper-ul Wizz Khalifa să dețină și să consume droguri la eveniment.

Dacă va fi găsit vinovat, va fi introdus în registrul traficanților de droguri, susține expertul antidrog Cătălin Țone. 

„Dacă are calitatea de co-fondator, așa cum a declarat oficial, dacă nu, cei care sunt fondatori sau organizatorii sau responsabilii, administratorii care au pus la dispoziție orice spațiu amenajat, să vă citesc din lege: pentru consumul de droguri, asta înseamnă backstage, înseamnă scenă, înseamnă spații, înseamnă curte, înseamnă absolut orice, până și mașina. Habitatul unei mașini, dacă aveți o imagine, că au tolerat consumul de droguri, nu trebuie să fie săvârșite. Trebuie să fie amândouă la același timp, adică punerea la dispoziție și tolerarea.

Poate să fie și individual, de exemplu, numai tolerarea. Atunci se săvârșește o infracțiune, pe articolul 5 din lege, închisoare de la 2 la 7 ani și se vine la agravant în articolul 13, dacă faptul a fost săvârșită într-o activitate socială și a fost clar o activitate socială cu 80.000 de participanți la acel festival. Acum urmează ca organele de să stabilească cine este responsabil de această faptă, pentru că există o responsabilizare și din punct de vedere scriptic.

Avea obligația legală să sesizeze orice fel de element care ar fi făcut de consumul de droguri pentru a demonstra că nu tolerează lucrul ăsta. În momentul în care în WIZ a apărut cu joint-urile, trebuia de îndată anunțat. Și mai mult decât atât, tânărul a declarat public faptul că ceea ce a făcut Wiz face parte dintr-un act artistic.

Dacă consumul de droguri pe o scenă se ține la droguri pentru consum propriu, pe săvârșirea unei infracțiuni în public, în văzul a sute de mii pentru că s-a transmis live pe YouTube și erau cel puțin 40-50 de mii de urmăritori, constituie un act artistic, înseamnă că România este o țară în care normalitatea e de căutat”, a spus expertul antidrog, la Realitatea PLUS.

Anca Alexandrescu: „O să mă implic într-o amplă campanie antidrog”

Și realizatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel Anca Alexandrescu declară război drogurilor, după isteria festivalurilor unde artiștii au promovat consumul de stupefiante.

„Am decis că este momentul să fac mai mult decât fac aici, și am să îmi dedic o parte din timpul meu liber, ăla puțin cât este, ca să mă implic într-o amplă campanie antidrog. După ce s-a întâmplat la festivalul „Beach, please!” cu Wiz Khalifa, și după acest val de tineri și de personaje „manipulate”, pe bani, desigur, de personajele care au organizat evenimentul, pentru că vreau să vă spun că nu doar Selly a fost singurul organizator, fiindcă mai sunt și alte persoane care sunt foarte discrete și care nu se afișează, am decis că trebuie să fac acest lucru.

Consum de droguri pe scena “Beach, please!”. Rapperul Wiz Khalifa, urmărit penal – Ce mesaj transmitea organizatorul Selly înaintea festivalului

M-am adresat autorităților și, în perioada următoare, voi încerca să adun cât mai mulți oameni lângă mine, am vorbit și cu conducerea postului și ne vom implica total într-o campanie antidrog, în care vom avea nevoie alături de noi toți părinții”, a declarat Anca Alexandrescu.

Cine se află, de fapt, în spatele lui Selly? Sprijinit de stat, ține discursuri alături de Geoană la summitul NATO și sparge zeci de mii de euro lunar 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here