Cafeaua poate oferi un impuls temporar de energie și alte beneficii pentru sănătate. În dieta adulților, ea joacă adesea un rol important. Cu toate acestea, ai mai jos o listă cu 6 alimente pe care să nu le consumi atunci când bei cafea. 

De exemplu, cercetările au demonstrat că un consum moderat de cafea poate ajuta la prevenirea bolilor inflamatorii și oxidative legate de stres, cum ar fi diabetul de tip 2 și mai multe tipuri de cancer. Totuși, cafeaua poate influența și absorbția unor nutrienți, care pot scădea sau crește efectele unor alimente.

6 alimente pe care să nu le consumi atunci când bei cafea

Deși organismul oamenilor funcționează diferit și unii pot tolera diferite combinații de alimente, e recomandat să eviți anumite alimente atunci când îți bei ceașca zilnică de cafea.

Ce să amesteci în cafeaua de dimineaţă ca să slăbești văzând cu ochiiCitrice

Consumul de cafea împreună cu citrice poate provoca disconfort digestiv, deoarece cafeaua este acidă în mod natural. Nivelurile pH-ului cafelei sunt în medie între 4,85 și 5,13 pe o scară de la 0 la 14.

Citricele și sucurile lor sunt, de asemenea, foarte acide și pot contribui la boala de reflux gastroesofagian atunci când sunt consumate. Consumul de cafea și fructe citrice poate irita mucoasa stomacului și exacerba simptome ale afecțiunilor digestive.

Gustul acidulat al citricelor poate modifica, de asemenea, gustul cafelei, făcând-o amară și mai puțin plăcută.

Alternative la consumul de cafea prin care îți poți crește energia în mod sănătos. De ce le recomandă specialiștiiCarne roșie

Cercetările indică faptul că consumul de cafea poate afecta absorbția nutrienților în intestin, în special fierul. Carnea roșie este una dintre cele mai bune surse de fier, ceea ce înseamnă că consumul de cafea cu friptura ar putea reduce beneficiile acesteia pentru sănătate.

Fierul joacă mai multe roluri critice în organism, inclusiv susținerea circulației sângelui, producția de hormoni și funcția imunitară. Anemia cu deficit de fier este una dintre cele mai răspândite probleme nutriționale din lume.

Ești înnebunită după cafea? Te expui riscului unei boli, avertizează experțiiLapte

Laptele este o sursă excelentă de calciu, care este esențială pentru sănătatea oaselor, funcția musculară, coagularea sângelui și producția de hormoni. O cană de lapte degresat îndeplinește 23% din valoarea zilnică recomandatăpentru calciu pentru un adult sănătos.

Citește continuarea aici

După ce oră e recomandat să nu mai consumi cofeină pentru un somn odihnitor, sfaturile specialiștilor 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here