Nu rata sezonul vișinelor coapte și aromate, fără a le conserva aroma pentru mai târziu. poți prepara gem, dulceață, compot, dar și sirop de vișine. Siropul este o băutură dulce și răcoritoare, perfectă pentru a fi savurată pe tot parcursul anului. 

Prepararea acestui sirop este destul de simplă și implică doar câteva ingrediente de bază. Este o modalitate excelentă de a conserva aroma intensă a vișinelor și de a o transforma într-o băutură delicioasă. Pe lângă modalitatea de a servi siropul ca și băutură răcoritoare, acesta mai poate fi folosit și la deserturi. Poți siropa cu el blaturile de tort sau de prăjituri. Iar dacă este preparat mai consistent, îl poți transforma în glazuri delicioase sub formă de jeleu.

Descoperă și o rețetă de tort cu mango și mac, decorat cu jeleu de zmeură și fistic, unde poți înlocui jeleul de zmeură cu jeleu de vișine. Iar în continuare îți oferim lista completă de ingrediente și modul de preparare al siropului.

Tort Duo chocolat cu caise. Rețeta unui desert delicios și elegantSirop de vișine – Ingrediente2 kg vișine coapte1500 g zahăr1 litru de apăsucul de la o lămâie.Rețeta siropului din vișine – Mod de preparare:

Vei începe cu pregătirea vișinelor, pasul cel mai laborios al rețetei de sirop.

Spală bine vișinele sub jet de apă rece, apoi îndepărtează sâmburii.

Poți folosi un instrument special pentru sâmburi sau poți scoate sâmburii manual cu o agrafă sau cu o scobitoare.

Într-o cratiță mare cu pereții dubli, adaugă vișinele fără sâmburi și jumătate din cantitatea de zahăr. Amestecă bine vișinele cu zahărul și pune cratița la rece pentru câteva ore sau de seara până dimineața.

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză. Rețeta ușoară pentru o gustare de vară savuroasăCum rețeta de prepari sirop de vișine

După ce s-a format suficient sirop în cratiță așaz-o pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie și adu amestecul la punctul de fierbere.

După ce începe să fiarbă, înlătură spuma de la suprafață apoi micșorează intensitatea flăcării la minim. Lasă vișinele să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20-30 de minute, până când fructele se înmoaie și eliberează sucul.

Strecoară amestecul printr-o sită fină sau printr-o pânză de tifon pentru a separa lichidul de pulpă. Presează bine pentru a extrage cât mai mult suc posibil.

Aruncă pulpa rămasă sau păstreaz-o pentru alte utilizări, cum ar fi gemul sau o prăjitură.

Măsoară cantitatea de sirop obținută și adaugă restul de zahăr, sucul de lămâie și apa. Adu amestecul la punctul de fierbere, amestecând continuu pentru a se dizolva zahărul. Apoi mai lasă siropul să fiarbă încet timp de 10-15 minute, până când începe să se îngroașe puțin. Nu trebuie să devină prea gros, deoarece se va îngroșa și mai mult pe măsură ce se răcește.

Între timp, sterilizează sticlele sau borcanele în care vei îmbutelia deliciosul sirop de vișine. Toarnă siropul fierbinte în sticle sau borcane sterilizate, lăsând puțin spațiu în partea de sus.

Citește continuarea aici

Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Rețeta perfectă pentru ocazii speciale 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here