Este adevărat că Azaleea este foarte greu de îngrijit, dar nu imposibil.   

De la bun început trebuie să știi ca preferă spațiile răcoroase cu 10-12℃ și un maxim de 18 ℃, unde se va simți excelent. 

În acest fel, nu va manifesta nici simptome cauzate de stresul modificarii condițiilor de mediu, adică să piardă frunzele sau florile să se ofilească rapid, din cauza unei temperaturi prea ridicate și a aerului uscat.

Cum să ai trandafiri înfloriți toată vara. Secretele unei grădini de vis

Cel mai important aspect din buna evoluție a Azaleei este ca imediat ce a terminat procesul de înflorire să fie transplantată într-un ghiveci mai mare cu un substrat special pentru Azalee și Rhododendroni, substrat ce are un pH acid. Vei observa că balotul de pământ apare ca o pâslă, acest lucru se datorează sistemului radicular foarte fin dar bine dezvoltat, scrie adelaparvu.com.

În momentul în care faci transplantarea trebuie să rupi din balot astfel încât să determini stimularea ramificării rădăcinlor în noul loc de plantare. Dacă nu vei face acest lucru să știi că din cauza densității mari de rădăcini și lipsa pământului, apa nu va fi reținută de nimic, se va scurge rapid, iar rădăcinile se vor deshidrata, ceea ce în final va determina moartea plantei. După transvazare este bine să tasezi solul și s-o uzi abundent, astfel încât contactul rădăcinilor cu noul substrat să fie cât mai intim.

Cum se îngrijesc corect crizantemele în ghiveci. Reguli de bază pentru înflorirea completă 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here