Aviația română și Forțele Aeriene îmbracă haine de sărbătoare în ziua marii sărbători a Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, patronul lor spiritual. 

Îi felicit pe aviatori, in numele Uniunii Militarilor si Polițiștilor “Mihai Viteazul”, pentru modul în care își duc misiunile la bun sfârșit. Într-o lume complexă, dinamică și extrem de solicitantă precum cea în care trăim, avem nevoie de structuri de suport aerian profesional.

România si-a onorat angajamentele asumate în plan internațional în eforturile de menținere a păcii, în operațiunile de sprijin, de stabilizare şi reconstrucție în zonele de conflict şi s-a angajat cu hotărâre în lupta împotriva terorismului internațional. Aviatorii militari români au fost parte integrantă a acestor eforturi, asigurând fie legătura aeriană pentru camarazii din celelalte categorii de forte cu teatrele de operații din Irak, Afganistan sau Balcanii de Vest, fie în misiuni sub egida NATO.

Astăzi ne amintim, cu pioșenie, de eroismul tuturor celor care, de-a lungul timpului, pe câmpurile de bătălie sau în misiuni executate în teatrele de operații ori pe teritoriul național, au căzut la datorie. 

În calitate de președinte al Uniunii Militarilor şi Polițiștilor “Mihai Viteazul”, precum şi de fost vicepremier pentru securitate națională şi ministru al Afacerilor Interne si al Apărării naționale, îmi exprim întreaga recunoștință şi respectul față de eroii căzuți la datorie și față de toți cei care sunt gata să apere valorile în care cred românii.

Românii au încredere in oamenii din aviație și ii apreciază pentru profesionalismul demonstrat zi de zi, în misiuni.Dragi piloți, personal navigant și nenavigant, va uram succes în activitate și vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți în folosul și în ajutorul semenilor! Felicitări cu ocazia Zilei Aviației Române!

La multi ani le urez si romanilor care porta numele Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul!

SURSA

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here