Fostul preşedinte al SUA Donald Trump a declarat vineri că a vorbit la telefon cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi că i-a promis acestuia că, dacă revine la Casa Albă, va „pune capăt războiului” dintre Ucraina şi Rusia. 

UPDATE 07:37 – Fostul președinte american Donald Trump a declarat că „a avut o convorbire telefonică foarte bună” cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Totodată, potrivit secretarului de presă al președintelui ucrainea, acesta l-a invitat pe Trump în Ucraina.

UPDATE 07:10 – Pe canalele rusești de Telegram circulă un videoclip cu „un ofițer de poliție ucrainean” care ar „murdări” un presupus doctor de la Spitalul de Copii Okhmatdyt cu sânge fals, în contextul în care pe 8 iulie un atac amplu cu rachetă condus de Moscova a ucis peste 30 de persoane și rănit alte 140.  Centrul Ucrainean de Combatere a Dezinformarii (CCD) spune că videoclipul este un fals și neagă încercările propagandiștilor ruși de a prezenta videoclipul ca fiind autentic, relatează Ukrainska Pravda.

CCD a verificat informațiile cu Poliția Națională a Ucrainei și concluzionat că clipul este fals. 

 

Experții au analizat videoclipul și au găsit mai multe fapte care să demonstreze că a fost un montaj.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here