Este alertă în sistemul medical! Spitalele sunt pline de pacienți cu boli digestive, iar medicii trag un semnal de alarmă către populație, să fie atentă la simptome. Problemele ar proveni din consumul de alimente neconforme, iar acum, în perioada vacanțelor, acestea sunt vândute mai ales în localurile din zonele cu mulți turiști.  

Cei mai afectați de problemele digestive ar fi copiii. Peste 100 de persoane s-au prezentat la spitalele de pediatrie în weekendul trecut, iar alte cazuri extrem de grave au fost raportate de camerele de gardă de pe litoral sau de la munte.

„O toxiinfectie alimentara banala cu cateva scaune diareice, greturi varsaturi, colici abdominali cu sau fara febra pana la septicemii cu punct de plecare digestiv si metastaze in alte organe. Daca nu este tratata la timp plus factorii de rezistenta scazuta a organismului, poate duce la septicemie”, a spus Dr. Virgil Mustață, Medic primar boli infecțioase.

Populația trebuie să aibă grijă unde mănâncă, mai spun medicii În doar câteva zile, zece localuri de pe litoral au fost închise definitiv, și altor câtorva zeci li s-a suspendat autorizația de funcționare.

Inspectorii pentru Siguranța Alimentelor au controlat peste 1000 de restaurante și au dat amenzi de peste 1,6 milioane de lei pentru bucătării murdare și alimente ținute la temperaturi caniculare. Un hotel din Eforie Nord a fost închis cu totul. 

Risc de cădere a unor obiecte din spațiul aerian: o nouă alertă aeriană în Tulcea, în doar 24 de ore

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here