În 2024, lumea călătoriilor este marcată de un nou clasament al celor mai puternice pașapoarte, o evaluare care nu doar că reflectă puterea diplomatică a țărilor, ci și accesibilitatea pe care o oferă cetățenilor săi în explorarea globului. 

În funcție de zona în care locuiți, s-ar putea să nu fi conștient de influența pe care o deține pașaportul dumneavoastră, însă acesta are, în realitate, un impact semnificativ asupra destinațiilor spre care puteți călători fără a necesita viză.

Henley Passport Index, unbarometru specializat, care publică un clasament de patru ori pe an, tocmai a dezvăluit lista de putere pentru iulie 2024 și au avut loc câteva schimbări de la publicarea din ianuarie.

Locul întâi este acum deținut exclusiv de Singapore, care a avansat în clasament datorită accesului la o nouă destinație fără viză, ajungând astfel la un total de 195 de țări. Franța, Germania, Italia, Japonia și Spania, care anterior se aflau alături de Singapore în fruntea listei, se regăsesc acum pe locul secund, având fiecare câte 194 de destinații pentru care posesorul pașaportului nu are nevoie de viză.

Noua găselniță UE pentru o mai bună supraveghere: Cardul european de vaccinare va fi implementat din septembrie 2024

Locul al treilea este împărțit de șapte țări ocupă locul al treilea, cu 191 de destinații fără viză, inclusiv Irlanda și Coreea de Sud, iar șase se află pe locul al patrulea, inclusiv Regatul Unit, cu 190.

România este pe locul 14, cu 177 de țări în care se poate intra fără viză.

Acestea sunt cele mai puternice pașapoarte din lume în 2024Singapore – 195 de destinații fără vizăFranța, Germania, Italia, Japonia, Spania – 192 de destinații fără vizăAustria, Finlanda, Irlanda, Luxemburg, Țările de Jos, Coreea de Sud, Suedia – 191 de destinații fără vizăBelgia, Danemarca, Noua Zeelandă, Norvegia, Elveția, Regatul Unit – 190 de destinații fără vizăAustralia, Portugalia – 189 de destinații fără vizăGrecia, Polonia – 188 destinații fără vizăCanada, Cehia, Ungaria, Malta – 187 destinații fără vizăStatele Unite ale Americii – 186 de destinații fără vizăEstonia, Lituania, Emiratele Arabe Unite – 185 de destinații fără vizăIslanda, Letonia, Slovacia, Slovenia – 184 de destinații fără viză

Cuibușorul de nebunii ascuns al oligarhilor. Stațiunea unde rușii bogați aruncă peste tot cu bani, iar Prigojin și Zelenski ar fi fost vecini

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here