Ciorba de roșii cu cimbru a lui Adi Hădean este mai mult decât o simplă rețetă; este o poveste culinară ce ne transportă înapoi în timp, în bucătăria bunicii, unde aromele naturale și tradițiile se împletesc armonios. Marele bucătar, cunoscut pentru talentul său de a transforma ingredientele simple în preparate deosebite, ne dezvăluie secretul acestei ciorbe delicioase, care îmbină dulceața roșiei cu parfumurile plăcute ale cimbrului.
Adi Hădean mărturisește că rețeta pentru ciorba de roșii a învățat-o de la bunica sa.
„De la ea am învățat că o ciorbă de roșii trebuie sa fie generoasă, din roșii bine coapte și neapărat să arunc în oală crenguțe de cimbru, pe lângă faptul că în toată casa o sa fie miros de cimbru proaspăt, ciorba aceasta genială se mănâncă și rece, iar dacă mă întrebați pe mine e chiar mai bună servită astfel.
Bunica mea, care avea o grădină imensă, grădină plină cu roșii, vinete, morcovi și toate legumele pământului, obișnuia să facă toată vara ciorba aceasta de roșii, până toamna târziu, până se treceau toate roșiile.
Ciorba aceasta este îndrăgită de toți iubitorii de roșii, asta pentru că este foarte generoasă și foarte aromată. Lângă ciorba asta merge și-un ardei iute. Pentru zilele friguroase care urmează să vină, este mâncarea cea mai potrivită”, spune Adi Hădean pe blogul său.
Ciorba de roșii cu cimbru – Ingrediente
2 kg roșii bine coapte2 cepeRădăcină de pătrunjel2 morcovi2 ardei capia2 – 3 feliuțe de țelină 100 ml uleiSareCrenguțe de cimbru
Ciorba de roșii cu cimbru – Mod de preparare
Pentru început am spălat legumele și le-am curățat de coajă, am tocat legumele cubulețe, roșiile le-am decojit, a explicat Adi Hădean.
Am început cu ceapa, am tăiat-o cubulețe și am pus-o la înăbușit în 100 ml de ulei.
Am lăsat ceapă un minut la înăbușit, peste ceapă am pus un praf de sare să nu se ardă, am adăugat morcovii, pătrunjelul și restul legumelor tocate.
La final am adăugat roșiile, crenguțele de cimbru și apă cât să treacă ușor peste roșii.
Am lăsat oala la foc mic, timp de o oră.