Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat marți că fermierii înscriși în Programul Usturoiul vor începe să primească plățile. În zilele următoare, toți cei peste 2.700 de fermieri care cultivă usturoi românesc vor beneficia de prima tranșă de 1500 euro. Vești bune pentru fermierii din România

„Suntem bucuroși să informăm că astăzi încep plățile pentru Programul Usturoiul. În total, am virat 40 de milioane lei către Direcțiile Agricole Județene pentru a alimenta conturile fermierilor,” a declarat ministrul Florin Barbu. Programul are scopul de a susține producția locală și de a promova usturoiul românesc pe piața internă.

Ministrul Florin Barbu a specificat că numărul fermierilor înscriși în program a ajuns la 2.702, cei mai mulți fiind din județele Olt, Buzău, Timiș și Teleorman. „În piețele din țară, tot mai des întâlnim usturoi românesc, ceea ce reflectă succesul acestui program,” a adăugat el.

Pe lângă prima tranșă de 1500 euro, fermierii vor primi o a doua tranșă similară în luna septembrie. Florin Barbu a subliniat angajamentul ministerului de a îmbunătăți constant acest program pentru a sprijini producția locală și pentru a încuraja consumul de produse românești.

„Continuăm să lucrăm pentru a optimiza acest program și pentru a susține producția românească. Prin măsuri precum acestea, promovăm consumul de produse autohtone și sprijinim economia locală,” a conchis ministrul Agriculturii.

 

 

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here