David Popovici a reușit să își asigure un loc în finala probei de 100 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a obținut un timp de 47.66 secunde în calificări. La doar o zi după ce a câștigat medalia de aur la proba de 200 de metri liber, înotătorul român în vârstă de 19 ani a demonstrat din nou că este unul dintre cei mai buni înotători ai lumii. 

Seria a fost câștigată de înotătorul chinez Zhanle Pan, care a înregistrat cel mai bun timp de 47.21 secunde, urmat de australianul Kyle Chalmers cu 47.58 secunde și de ungurul Nandor Nemeth cu 47.61 secunde. Pe locul patru s-a clasat francezul Maxime Grousset, cu un timp de 47.63 secunde.

Britanicul Matt Richards, care la proba de 200 de metri a pierdut aurul în fața lui Popovici la două sutimi, nu a reușit să se califice în finala probei de 100 de metri liber.

Finala probei de 100 de metri liber este programată pentru miercuri, de la ora 23:39. David Popovici, care își va sărbători a 20-a aniversare pe 15 septembrie, a demonstrat deja la această ediție a Jocurilor Olimpice că este un competitor de excepție, având în palmares o medalie de aur la proba de 200 de metri liber.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here