Un incident grav a avut loc în comuna Căpreni, satul Bulbuceni, județul Gorj, unde un incendiu izbucnit într-un cimitir a creat panică și distrugeri majore. În ciuda apelurilor repetate la serviciile de urgență, pompierii nu au intervenit, lăsându-i pe localnici să se confrunte singuri cu flăcările care au distrus morminte și monumente funerare. Cum s-a întâmplat totul 

Incendiul a început în după-amiaza zilei de vineri și s-a extins rapid printre morminte, afectând în mod serios mai multe monumente funerare. Flăcările au ars complet mai multe cruci de lemn și au distrus gardul cimitirului. Vântul puternic a amplificat focul, făcând și mai dificilă gestionarea situației pentru localnici, care nu au avut la dispoziție resurse adecvate de apă, deoarece satul Bulbuceni nu este racordat la rețeaua de alimentare cu apă.

Localnicii, echipați doar cu lopeți și nisip, s-au mobilizat pentru a limita proporțiile incendiului și a preveni extinderea acestuia către locuințele din apropiere. În ciuda apelurilor repetate către numărul de urgență 112, pompierii nu au ajuns la fața locului. Potrivit relatărilor, operatorii de la 112 le-ar fi spus locuitorilor să gestioneze situația pe cont propriu.

Această lipsă de reacție a autorităților a generat o mare indignare în rândul locuitorilor. „Este inacceptabil ca noi să fim nevoiți să ne apărăm singuri și să ne punem viețile în pericol pentru a proteja memoria celor dragi,” a declarat un localnic revoltat.

„Ardem de vii și nicio urmă de pompieri”, a completat un alt bărbat.

Răspunsul autorităților

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj, Florin Chisim, a oferit o declarație pentru STIRIPESURSE.RO, explicând că, în acel moment, echipele de intervenție erau deja implicate în gestionarea altor incendii din județ. „Vom trimite un echipaj și la Bulbuceni,” a afirmat Chisim, la patru ore după primul apel de urgență.

Localnicii din Bulbuceni așteaptă acum explicații și măsuri concrete pentru a preveni astfel de situații în viitor și speră ca autoritățile să îmbunătățească timpul de răspuns la urgențe în comunitățile izolate.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here