Ciorba de burtă nu lipsește niciodată de pe mesele noastre în zi de sărbătoare. Este o adevărată delicatesă, iar rețetele sunt numeroase, în funcție de zona țării. Rețeta pentru cea mai bună ciorbă de burtă
Pe lângă ingredientele pe care toată lumea le cunoaște deja, cei mai pricepuți bucătari recomandă să luați un picior de porc, pe care să-l puneți la fiert. Gustul va fi total diferit și mult mai gustos. Iată toată rețeta:
Ingrediente1 kilogram de burtă de vită nefiartă,o bucată bună de carne de vita şi un os de vită,un picior de porc,un ardei mare roşu,2 morcovi,o bucată de ţelină şi de păstrânac şi 2 tije de ţelină,câteva boabe de piper,300 de mililitri de iaurt gras,câţiva căţei de usturoi,o jumătate de ardei murat în oţet,2 foi de dafin,2-3 gălbenuşuri de ou,câteva fire de leuştean. Mod de preparare
Pentru început, spălați foarte bine burta, piciorul de porc și carnea și puneți-le la fiert împreună cu legumele. La început adăugați puțină sare, boabele de piper și circa 4 litri de apă.
Vinetele sunt un adevărat deliciu și sunt foarte sănătoase pentru organismul nostru. Din punct de vedere nutrițional sunt recomandate de toți specialiștii. Se pot coace…
După ce carnea a fiert foarte bine, strecurați supa obținută și puneți-o din nou la fiert. Adăugați burta tăiată feliuțe și 1-2 foi de dafin. După ce a clocotit câteva minute, adăugați usturoiul pisat, dar pisați-l bine până obțineți o pastă înainte.
După ce ați adăugat toate aceste ingrediente, mai lăsați puțin până dă în clocot, după care închideți focul. Mai apoi, adăugați ardeiul din oțet tăiat fâșii subțiri și o jumătate de morcov fiert dar pe răzătoare.
Luăm un bol separat unde batem iaurtul cu gălbenușurile și le adăugăm în ciorbă când aceasta s-a mai răcit puțin. Adăugați sare după gust, după care puneți 1-2 linguri de oțet în care au fost murați ardeii iuți.
Turnați peste 2 linguri de ulei în care a fost călit morcovul. Acest lucru îi va oferi ciorbei o culoare diferită. La final puteți adăuga și puțin leuștean, după gust.