Alimente care nu trebuie combinate niciodată cu oul, deoarece pot provoca balonare și încetinii digestia. Care sunt acestea și din ce alte motive nu trebuie consumate în combinație cu oul. Alimente care nu se combină cu oul

Consumul de ouă cu lapte de soia poate duce la un aport excesiv de proteine și disconfort digestiv, în timp ce combinarea ouălor cu banane ar putea provoca balonare și încetini digestia.

Ouăle sunt o sursă de hrană nutritivă, bună pentru sănătate și ușor accesibilă, făcându-le preferate în rândul multor oameni. Cu toate acestea, există unele combinații dintre ouă și alte alimente care pot fi dăunătoare sănătății din diverse motive, potrivit canalelor de știri NDTV și Times of India, scrie msn.com. Iată câteva alimente care nu trebuie consumate împreună cu ouăle.

Planta care stopează căderea părului și stimulează creșterea acestuia. Beneficiile sale nu se opresc aiciCitricele

Cel mai bine este să evitați combinarea ouălor cu fructe citrice, cum ar fi portocalele sau grapefruitul, deoarece aciditatea din aceste fructe poate determina ouăle să se coaguleze atunci când sunt gătite împreună.

Vinul roșu

Ouăle și vinul roșu nu sunt de obicei o combinație armonioasă. Taninurile din vinul roșu pot intra în conflict cu aroma ouălor și pot crea o senzație neplăcută de gust.

Cereale cu zahăr

În timp ce ouăle pot face parte dintr-un mic dejun echilibrat, combinarea lor cu cerealele cu zahăr poate să nu fie cea mai sănătoasă alegere. Este mai bine să optați pentru cereale integrale sau cereale cu conținut scăzut de zahăr dacă mâncați ouă la micul dejun.

Alcoolul

Evitați consumul de băuturi alcoolice care conțin ouă crude, deoarece există un risc crescut de boli alimentare din cauza contaminării potențiale cu Salmonella în ouăle crude.

Laptele de soia

Ouăle și laptele de soia sunt ambele bogate în proteine. Combinarea celor două poate duce la un exces de proteine în organism, ceea ce poate duce la probleme digestive.

Alimente care cresc riscul apariției de demență. Toată lumea le consumă în mod frecvent, deși sunt cele mai periculoaseCeaiul

Cel mai bine este să evitați combinarea ceaiului cu ouăle, deoarece taninurile din ceai pot inhiba absorbția nutrienților din ouă. În plus, această combinație poate provoca gaze și aciditate.

Bananele

Dacă mâncați în mod regulat ouă și banane la aceeași masă, este timpul să faceți o pauză. Această combinație de alimente poate provoca balonare și poate dura mai mult timp pentru a fi digerată. Prin urmare, cel mai bine este să vă bucurați de ele separat, ca parte a unei diete sănătoase.

 

sursa: msn.com

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here