Fiecare om are o poziție preferată în care adoarme, iar specialiștii sunt de părere că aceasta reflectă și personalitatea noastră. 

Studiile au scos la iveală ce spune poziția în care dormim despre personalitatea noastră. Experții au examinat 4 dintre cele mai comune poziții de somn și au ajuns la o concluzie.

 Dormitul pe burtă

Probabil una dintre cele mai comune poziții de somn, dormitul pe burtă, cu brațele înfășurate în jurul pernei, sugerează că ești sociabil și îndrăzneț. Cu toate acestea, specialiștii nu recomandă această poziție, deoarece poate provoca dureri de spate și de gât.

 Poziția stea de mare

Când dormi în acest mod ai toate membrele întinse, motiv pentru care poartă această denumire. Cercetătorii sunt de părere că cei care dorm astfel țin foarte mult la relații de prietenie pe care le au.

De asemenea, sunt buni ascultători și sar în ajutorul altora. Persoanele care dorm pe spate, în general, au mai multă încredere în sine.

 Poziția soldat

Dormitul în această poziție sugerează să stai întins pe spate, cu corpul drept ca un soldat, după cum spune și numele. Picioarele și brațele sunt întinse și rămân drepte de o parte și de alta a corpului.

Potrivit cercetărilor, cei care dorm astfel sunt liniștiți și rezervați, dar și că au standarde înalte.

Poziția fătului

Această poziție de somn este denumită după postura pe care o adoptă de obicei bebelușii în timp ce se află în uter. Persoanele care dorm astfel stau cu corpul ușor încolăcit, în timp ce stau culcate pe o parte.

În urma studiilor, specialiștii au descoperit că cei care preferă somnul în această poziție sunt mai predispuși să prezinte semne de anxietate și sensibilitate emoțională.

Un avantaj este faptul că dormi pe o partea, o modalitate excelentă de a vă menține căile respiratorii libere și de a reduce sforăitul și poate ajuta la ameliorarea simptomelor apneei în somn.

SURSA

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here