Cum să te comporți la un interviu de angajare și ce gesturi ar trebui să eviți să le faci în fața angajatorului. Acestea te vor trăda și pot fi motivul pentru care vei fi refuzat și nu vei obține postul râvnit. Cum să te comporți la un interviu de angajare

Aproximativ 90% din comunicarea interumană este verbală, dar gesturile pe care le faci, fie cu bună știință, fie în mod inconștient pot transmite multe despre tine

Iată cum te pot trăda gesturile pe care le faci, fără să-ți dai seama că, de fapt, acestea transmit emoțiile și stările pe care le ai, dar și puterea ta de control sau lipsa acesteia. Aceste lucruri trebuie neaparat evitate, pentru a nu lasa un impact negativ asupra ta, in fata angajatorului.

Să stai cocoșat

O persoană care stă cocoșată, în cazul în care nu suferă de scolioză sau alte afecțiuni ale coloanei vertebrale, atunci cu siguranță, este o persoană emotivă și lipsită de încredere în ea.

Stângerea de mână moale

O strângere de mână moale poate indica lipsa de interes a persoanei respective, față de interlocutor. Dar, nici o strângere de mână foarte fermă nu este recomandată. Cu toate că acest lucru denotă încredere de sine, pe când o mână moale, denotă lipsa încrederii în sine. De asemenea, arată că te simți inferior interlocutorului sau nu te ridici la nivelul acestuia.

Evitarea contactului vizual

Acesta este, probabil, unul dintre cele mai greșite lucruri făcute în interacțiunea cu ceilalți. Nu este recomandat să eviți contactul vizual cu interlocutorul, dar nici să stai permanent ațintit cu privirea în ochii lui. Contactul vizual denotă ascultarea, atenția și interesul pe care le acorzi interlocutorului, dar și încrederea de sine și onestitatea și corectitudinea faptelor relatate.

Cum recunoști abuzul emoțional în cuplu. Când relația a devenit toxică și trebuie să te retragiVerificarea ceasului sau al telefonului

Acest lucru ar trebui să fie evident evitat de toată lumea. Este unul dintre cele mai nepoliticoase lucruri pe care le poți face față de persoana care îți vorbește. Oamenii doresc să știe că ești pe deplin implicat într-o conversație fără a fi nevoie să verifci în mod repetat ceasul sau telefonul, pentru a afla ora sau a citi mesajele primite de la altcineva.

Încrucișarea brațelor

Oamenii care încrucișează brațele atunci când vorbești cu ei, se află în defensivă. Adică, vor să păstreze o distanță față de tine, fiind chiar impasibili. De asemenea, nu doresc să vorbească prea multe despre ei. Astfel că, chiar și atunci când vrei să păstrezi o distanță față de cineva, încearcă să ai brațele pe lângă corp sau cât mai deschise posibil. Altfel poate fi iritant pentru interlocutor.

Privitul în jos

Atunci când privești în jos în timp ce stai de vorbă cu o persoană, denotă faptul că îți este rușine de tine. Aceasta este, cu siguranță, o imagine pe care nu vrei să o afișezi în fața celorlalți. De aceea, mai ales atunci când te afli la un interviu de angajare ține bărbia sus și ochii concentrați asupra persoanei cu care vorbești. Așa vei da dovadă de încredere de sine.

Agitația

Incapacitatea de a sta pe loc te poate face să pari că te simți inconfortabil cu modul în care merge conversația. Evită, așadar mișcările constante ale picioarelor, sau evită să te joci cu degetele, cu părul sau orice gest necontrolat făcut în mod reflex. Încearcă să stai cât mai relaxat și să faci cât mai puține mișcări necontrolate, în timp ce ții mâine la vedere, eventual pe masă.

Încruntarea

Nu spunem că ar trebui să zâmbești continuu, deoarece vei părea cel puțin ciudat, dar nici să stai mult prea serios, deoarece poți părea încruntat. Nimeni nu vrea în preajma sa oameni mult prea încruntați, deoarece nu sunt o companie plăcută. Încearcă să îți menții mușchii faciali relaxați și să schițezi un zâmbet ori de câte ori atmosfera se relaxează. Zâmbetele sunt și ele contagioase, așa că dacă inițiezi un zâmbet, interlocutorul tău va imita mai mult ca sigur gestul tău.

Ce nu trebuie să facă niciodata o femeie, în relatia cu un bărbat. Sfaturi de la psihologApropierea prea mare

Toate culturile sunt diferite în ceea ce privește conduita socială. Astfel că. distanța pe care trebuie să o păstrezi ține foarte mult și de cultura țării în care te afli. Totuși, o distanță ideală dintre două persoane care abia se cunosc sau nu sunt foarte apropiate din punct de vedere sentimental, poate fi de aproximativ doi metri. Nimănui nu-i place să i se invadeze spațiul personal, așa că încearcă să-i respecți dorințele păstrând o distanță adecvată.

 

Citește mai mult pe Almanah Online

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here