Un scandal major a izbucnit în China după ce au fost dezvăluite acuzații grave privind furtul a mii de cadavre din crematorii și laboratoare medicale. O companie chineză este acuzată că a sustras peste 4.000 de cadavre și a utilizat oasele pentru producerea de grefe dentare. Cadavre furate pentru grefe osoase

Cazul a stârnit un val de indignare publică după ce avocatul de renume Yi Shenghua a făcut publice detalii scandalos de grave pe rețelele de socializare, conform South China Morning Post. Yi, președintele Beijing Brave Lawyers, a confirmat că poliția din Taiyuan, capitala provinciei Shanxi, investighează acuzațiile conform cărora oasele furate erau folosite pentru fabricarea grefelor osoase alogene, care sunt în mod normal realizate din oasele îndepărtate în timpul operațiilor chirurgicale.

Un purtător de cuvânt al procuraturii din Taiyuan a confirmat că autoritățile investighează un grup criminal implicat în „furtul și revânzarea cadavrelor pentru profit”. Totuși, acesta a refuzat să ofere detalii suplimentare, menționând că ancheta este complexă și necesită timp pentru a fi finalizată.

Autoritățile investighează acest caz

Industria funerară de stat din China se află acum sub o intensă supraveghere, ca urmare a arestărilor recente efectuate de anchetatorii anticorupție. Yi a declarat pentru Thepaper.cn că dovezile prezentate, denumite „opinie a acuzării”, i-au fost furnizate de un „insider” și sunt considerate „autentice”. Biroul lui Yi nu a răspuns la solicitările de comentarii suplimentare.

Autoritățile au confiscat până acum peste 18 tone de oase și 34.000 de produse din oase. Potrivit unei postări pe rețelele sociale, compania implicată, Shanxi Aorui Biomaterials, este acuzată că a achiziționat ilegal cadavre și membre din provinciile Sichuan, Guangxi și Shandong, folosindu-le pentru a produce grefe osoase. Se estimează că firma a generat venituri de aproximativ 380 de milioane de yuani (53 de milioane de dolari), în principal din vânzarea oaselor pentru grefe dentare.

Poliția a declarat că Su, directorul general al companiei, a recunoscut că a furat peste 4.000 de cadavre din crematoriile din Yunnan, Chongqing, Guizhou și Sichuan. Grefele alogene sunt utilizate atunci când pacienții nu au suficientă densitate osoasă pentru grefe, fiind de obicei prelevate de la donatori care consimt și sunt supuși unor intervenții chirurgicale, cum ar fi înlocuirea șoldului.

 

 

 

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here