Sâmbătă seara, la ora 23:46, un cutremur cu magnitudinea estimată de 4,7 pe scara Richter a zguduit zona județului Timiș. Epicentrul se afla la aproximativ 19 kilometri de Făget, un oraș situat în partea de sud-vest a județului. Seismul a fost resimțit vag și în municipiul Arad, dar și în localitatea Vladimirescu, situată în apropiere. A fost cutremur în România

Cutremur cu magnitudinea 4,7 în România, noaptea trecută. Seismul s-a resimțit în mai multe orașe din vestul țării, inclusiv în Cluj și Baia Mare. Mai mulți utilizatori de Facebook au reacționat după cutremur.

Potrivit autorităților locale, nu au fost raportate daune semnificative sau incidente deosebite în urma cutremurului. Însă, acest eveniment seismic a generat o serie de reacții în rândul locuitorilor, care au simțit tremurul în diferite grade, în funcție de distanța față de epicentru.

Seismologii subliniază că un cutremur cu o magnitudine de 4,7 este considerat moderat și este frecvent în zona României, care se află într-o regiune cu activitate seismică relativ constantă. Totuși, astfel de evenimente sunt un reminder important al necesității de a fi pregătiți pentru situații de urgență.

În prezent, echipele de intervenție și specialiștii seismologi continuă să monitorizeze situația și să evalueze impactul cutremurului. Autoritățile locale au fost în alertă și au asigurat populația că vor lua toate măsurile necesare pentru a gestiona orice eventualitate.

Cetățenii sunt sfătuiți să rămână vigilenți și să se informeze despre măsurile de siguranță în caz de cutremur, pentru a fi pregătiți în eventualitatea unor seisme viitoare.

               A fost cutremur în România / Sursa foto – Arhivă

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here